Är du miljonär utan att veta om det?

avZendry Svärdkrona

SPEL

Kolla själv om du har missat vinsterna

Foto: Ola Axman
VINNARE EFTERLYSES På Pressbyrån i Hageby efterlyser innehavaren Bittiz Zanderden som i oktober lämnade in en lottokupong som gav vinst på 1 miljon kronor. Ännu har ingen hämtat ut den.

Nu har du chansen att bli miljonär.

Hos Svenska spel ligger över fem miljoner kronor i outlösta vinster och väntar.

Den största: 1 miljoner kronor finns på Pressbyrån i Hageby i Norrköping.

Är det din vinst?

Den 9 oktober i år lämnade en okänd vinnare in sin lottorad hos Pressbyrån i Hageby centrum i Norrköping. Den 4 november vann vinnaren 1 miljon kronor. Pengar som nu, en månad senare, fortfarande väntar på att hämtas ut.

Är du den lycklige vinnaren?

– Inget har gett sig tillkänna ännu trots att vi satt upp en skylt och efterlyst storvinnaren, säger Bittiz Zander, ägare av Pressbyrån i Hageby.

Totalt finns det drygt fem miljoner kronor i outlösta vinster som väntar på att plockas ut av 127 okända vinnare. Gemensamt för dessa vinnare är att de saknar spelkort på Svenska Spel.

Foto: Svenska Spel
Johan Tisell, informationschef på Svenska Spel

– Det är allt fler som använder sig av spelkort. Gör de det har de spelarkonton hos oss. Då försvinner inga vinster, säger Johan Tisell, Informationschef på Svenska Spel.

Mellan 22 och 27 miljoner fryser inne varje år

Vinsterna måste hämtas ut inom 90 dagar annars fryser de inne. Men även om man har vunnit en storvinst och väntat ett år med att göra anspråk, finns möjligheten att få sin vinst.

– Vi har som inställning att alla vinster ska delas ut. Men väntar men över ett år måste man reklamera till oss och förklara varför det dröjt så lång tid. Det viktigaste för oss då är att se till att det är rätt vinnare som får pengarna, säger Johan Tisell.

Men det är ännu inte prövat. Än så länge har ingen person gjort anspråk på några storvinster efter så lång tid.

Varje år "försvinner" mellan 22 och 27 miljoner kronor som aldrig hämtas ut.

– Man måste dra ett streck någonstans. Hälften av dessa pengar går in i Svenska Spels resultat. Hälften går tillbaka till spelarna, säger Johan Tisell.

På Aftonbladet Plus kan du se om alla storvinster som inte hämtats ut de senaste 90 dagarna.

Kanske är någon av vinsterna din.