”OS-mästaren har toppchans”

SPEL

Källberg om dagens säkra – här är alla spel

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Ett ganska skralt utbud i dag utan några riktigt intressanta favoritspel. I brist på annat vänder jag blickarna mot kvällens Super GP i Lausanne där trion Dayron Robles (110 m häck), Ivan Ukhov (höjd) och Dawn Harper (100 m häck) på förhand ser ut att ha toppchans.

DAGENS DRAG

El Salvador kommer trots en del avbräck med ett kapabelt lag till Gold Cup och man gjorde en stark insats i premiären. Kanada är för stor favorit här och oddset på ettan lockar till spel. Spelvärt odds är det även på St Patrick’s i mötet borta mot ett föga märkvärdigt Cork City.

DAGENS AVSLAG

Dagens matcher i Tourens lagtempo ser överlag favoritbetonade ut men Garmin Slipstream är nog en favorit i fara. Saxo Bank har ett bra lag med bland andra Cancellara och ettan till låga 1,43 får rött sken.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag spikar 8 Super Khan i V4-1 på lunchtravet. Han har gått bra på V75 och senast på Skrubbs gjorde han ett bra lopp utan att vinna. Nu har han i och för sig ett dåligt läge men jag räknar med att han löser den här uppgiften på bästa sätt.

DAGENS DRAG

Efter Maharajah´s uppvisning senast borde man inte spela emot men jag bara måste prova. 3 Nu Pagadi har spår innanför vilket innebär att han tvingar Maharajah gå utvändigt och är Nu Pagadi lika bra som när han vann näst senast på 12,8 kan han vinna V65-1.

DAGENS AVSLAG

6 Redneck Lavec i V65-4 är lillebror till Scarlets Knight och har då automatiskt höga krav på sig. Jag tycker inte att han är så bra som jag trodde och han måste visa bättring innan jag litar på honom.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Big Cheese fick mycket beröm för sin seger i ett V64-lopp på Solvalla för ett par veckor sedan. En som inte var sämre i samma lopp var 11 Daydream Hanover i V65-6. Dåligt läge men lättare emot för henne nu. Kul spik vid sidan om de givna, Maharajah och Sahara Dynamite.

DAGENS DRAG

8 Fjeldstad Goggen i V65-2 har tidigare löpt jämnt med de bästa av de konkurrenter som han nu återigen stöter på. Ändå ser han ut att bli halvt bortglömd, vilket säkert har med utgångsläget att göra. När det gäller kallblod har dock inte spåren riktigt lika stor betydelse.

DAGENS AVSLAG

2 Turbofaks i V65-2 är en fin häst men han står hårt inne den här gången och känns inte ett dugg rolig som trolig favorit. 15 Simb Tyrant i V65-4 bör få svårt att runda allt.