- Vad mer ska han egentligen bevisa?

SPEL

Ny seger för Super Light - men nobbad inför Elitloppet

Övertygande seger i gulddivisionen.

Men någon inbjudan till Elitloppet får inte Super Light - inte än i alla

fall.

- Vad mer ska han egentligen bevisa? säger hästens tränare och kusk Jörgen Westholm.

Foto: Super Light med Jörgen Westholm som kusk vann gulddivisionen i går.

Super Light har imponerat oerhört under året. Han var fyra i Prix d"Amerique, tvåa i Olympiatravet och har vunnit sina två starter i gulddivisionen på ett imponerande sätt.

Men Solvallas sportchef, Mattias Stenby tycker inte att det räcker för att få en plats bland de 16 som startar i Elitloppet om två veckor.

- Jag vill avvakta och se vad som händer i Oslo Grand Prix i morgon (i dag). Vi har så många bollar i luften som vi vill ha svar på innan vi bestämmer oss, säger Stenby.

Uppgiven tränare

Sju av de hästar som startar i Oslo Grand Prix är aktuella för Elitloppet, men har inte fått någon inbjudan. Får Stenby många positiva besked där är det tveksamt om Super Light bjuds in.

- Då riskerar han att inte få vara med, det är riktigt, säger Stenby.

Jörgen Westholm låter uppgiven när Sportbladet förmedlar vad Stenby har sagt.

- Det finns ingen svenskfödd häst som har gjort bättre resultat i år än Super Light. För mig är det givet att de 16 hästar som har visat bäst form ska vara med i Elitloppet, säger Westholm.

"Inte tufft motstånd"

I går vann Super Light gulddivisionsloppet på Dannero i överlägsen stil. Blek femma i samma lopp var Citation som redan är inbjuden till Elitloppet. Men Super Lights seger imponerade inte på Solvallas sportchef:

- Nu när Citation var sämre än förväntat var det inte speciellt tufft motstånd, och segertiden (1.14,5) säger väl inte heller så mycket, säger Stenby.

Femton hästar bjuds in till Elitloppet.

Vem som blir den sextonde får svenska folket rösta fram.

Tio hästar har redan fått klartecken. Efter dagens lopp i Oslo räknar Mattias Stenby ha klart med vilka de övriga fem blir.

SÅ ÄR LÄGET INFÖR ELITLOPPET

Hans Abrahamsson