Seger för Sportbladet – i tio tidningars tips

SPEL

"Kan inte tappa det"

Segern i tio tidningars tips är säkrad. Vi har vunnit Vi Tippas prestigetävling med 24-raderssystem två år i rad.

Mannen som läsarna kan tacka är Ulrik Sandebäck. Vår populäre sportspelexpert fick svara på fem frågor.

Foto: Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck

Kan vi verkligen förlora ledningen i tio tidningars tips med två veckor kvar?

– Tveksamt. Om Svenska Spel hade gett odds på Sportbladet att ta hem tio tidningars tips 2010 nu, så hade nog oddset snuddat vid 1,01. Vi ska inte kunna tappa det här helt enkelt.

Vad är hemligheten bakom framgångarna?

– Jag och Steven-Lee Holmdahl löser det här ihop numera. Två hjärnor är bättre än en och vi har mer tid på oss att leta information än vad de övriga som oftast sköter tipsen med en person.

Varför ska man läsa Sportbladets spelsidor?

– Jag tycker att vi har bäst spelinformation och gör hela förpackningen klart snyggast. Ingen annan tidning har heller mer spel än vi. Det är bara till att jämföra själva en vanlig dag.

Vad minns du bäst från spelåret 2010?

– Lanseringen av Nya Stryktipset. Att vi spelare nu får tillbaka 65 procent av omsättningen i stället för 46 var en tidig julklapp som många av oss väntat länge på. Sedan var det så klart kul att även försvara titeln i Vi Tippas tävling 20 Experters Stryktips.

Inte många som klarar av att slå 19 konkurrenter två år i rad. Hur kommer Stryktipset att utvecklas 2011?

– Jag tror allt fler spelare upptäcker den här klassikern. Men det går lite för långsamt egentligen. Med tanke på hur många miljonärer spelet skapar och det stora spelvärdet borde ännu fler upptäcka det. Bara hoppas att tipset kan snitta 20 miljoner kronor i omsättning under ”högsäsongen” – det är spelet värt.

Mattias Karlsson