NHL-svensk kan få prestigefyllt pris

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:

SPEL

Filip Forsberg är oddssättarnas favorit till ”Calder Memorial Trophy”

Filip Forsberg.
Foto: AP/TT
Filip Forsberg.

Tre svenskar har tagit hem priset som årets rookie i NHL.

Nästa sommar blir det fyra. Just nu är Filip Forsberg oddsfavorit till den prestigefyllda titeln.

– Jag är grymt imponerad, säger Johan Garpenlöv.

20-årige Filip Forsberg stormar fram i sitt NHL-lag Nashville Predators.

Han leder poängligan för nykomlingar. Den före detta Leksands-forwarden har skrapat ihop 23 poäng. Han leder, sex poäng före tvåan, Calgarys Johnny Gaudreau.

Nu är Forsberg favorit att ta hem prestigefyllda ”Calder Memorial Trophy”, årets rookie 2015.

”Leder laget”

Det är oddssättarna på spelbolaget Nordicbet som tagit fram odds och i dagsläget ger en svensk seger 4,40 gånger pengarna. Andrahandsfavorit är Aaron Ekblad till fem gånger.

– Jag är grymt imponerad av Filip och hans säsong så här långt. Inte bara för att han har slagit sig in i laget och tagit en ordinarie plats, utan även på hans sätt att leda laget, säger Johan Garpenlöv, krönikör på Sportbladet och ambassadör för spelbolaget.

De har vunnit

– Han har varit en stor del i överraskningslaget Nashville den här säsongen med sin förmåga att producera offensivt. Han ligger etta i poängligan för rookies och är dessutom med i toppen av den totala poängligan. Just nu är han definitivt min favorit till Rookie of The Year, fortsätter han.

Tidigare har tre svenska spelare tagit hem Calder Memorial Trophy: Gabriel Landeskog (2012), Daniel Alfredsson (1996) och Peter Forsberg (1995).

2014 vann Colorados Nathan MacKinnon.

Publicerad: