Tyvärr, Bajen - nu är det färdigskrällt

SPEL

Nederlagstippade igen – trots derbyskrällen

Foto: Hammarbys Johan Persson jublar efter segermålet mot AIK, men enligt oddsen blir det respass ur Svenska Cupen i kvarten mot Elfsborg.

Hammarby dömdes ut av spelbolagen inför derbyt mot AIK.

Inför kvartsfinalen döms de ut – igen.

Bara 33 procent talar för att de slår ut Elfsborg.

– Vi tror att man har skrällt färdigt, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

Trots tidigt underläge mot jättefavoriten AIK vände Hammarby på steken till 2–1-seger i lördagens upphajpade cupderby på Friends Arena – och skrällde sig vidare till slutspel i Svenska Cupen.

På måndagen lottades kvartsfinalerna och stockholmarna ställs på nytt mot allsvenskt toppmotstånd, denna gång i form av Elfsborg. Oddsen talar dock emot avancemang, se nedan.

– Man var nederlagstippade i derbyt men stod upp bra mot AIK, även om man hade tur med domsluten. Frågan är om Hammarby kan fortsätta skrälla, vi tror inte det, säger Nilsson.

”Malmö FF får en behaglig resa”

I stället verkar lottningen gett Malmö FF ett guldläge att vinna Svenska Cupen.

Först väntar Örebro på hemmaplan och i en eventuell semifinal tar man sig an vinnaren mellan just Elfsborg och Hammarby, återigen hemma.

– Det ser ut som om Malmö FF får en behaglig resa fram till final. Med de förutsättningarna håller vi fortfarande svenska mästarna som favoriter att ta hem även Svenska Cupen.

Blåvitt största utmanaren

Främst att utmana skåningarna är IFK Göteborg, som ställs mot Helsingborg.

Oddset på avancemang för Blåvitt är blott 1,33 gånger pengarna. I den fjärden kvarten är Häcken storfavorit mot IFK Norrköping.

– Det är idel favoritodds på hemmalagen i kvartsfinalerna. Närmast att utmana Malmö är IFK Göteborg som hade rejäl islossning i den avslutande gruppspelsmatchen mot Ljungskile som slogs tillbaka med 5–0, siffror som var i underkant. Blåvitt har Helsingborg i sin kvartsfinal och kan ställas mot vinnaren i Häcken-Norrköping i en eventuell semifinal.

Se oddsen på samtliga kvartsfinaler nedan.