Tipset: Så slutar SM-finalen 2015

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Så här säger oddsen och spelexperterna: ”4–0 känns intressant”

Växjö eller Skelelfteå? De plockar hem SM-bucklan, enligt oddsen.
Foto: Foto: Bildbyrån
Växjö eller Skelelfteå? De plockar hem SM-bucklan, enligt oddsen.

Experterna och spelbolagets odds säger samma sak: Skellefteå tar hem sitt tredje raka SM-guld.

Men hur slutar finalserien mot Växjö? Här nedan ger experterna sin syn.

– Jag tycker 4–0 till Skellefteå till tio gånger pengarna är intressant, säger Jonas Nilsson på Unibet.

✓ Frågorna till spelbolagen:

■ ■ 1) Vilket lag vinner guld och hur slutar finalserien enligt era odds?
■ ■ 2) På förhand, vilket är ditt bästa speltips på finalserien?

✓ Här är experternas svar:

JONAS NILSSON, UNIBET:

■ ■ 1) – Oddsen är tydliga vad gäller vilka som tar hem SM-guldet och har varit så ett tag, det blir Skellefteå men det blir jämnt i finalen enligt oddsen och vi har favorit på 4–3 i matcher. Även spelarna tror stenhårt på ett tredje raka SM-guld för Skellefteå och personligen har jag svårt att se hur Växjö ska kunna störa de regerande mästarna över sju matcher. I min bok är 4–1 och 4–2 mer troligt, och tycker även 4–0 till Skellefteå (10,00) är lite intressant.

■ ■ 2) – Är väldigt imponerad av det Växjö har gjort och energin och stämningen i den gruppen måste vara helt magisk vid det här laget. Är dock än mer imponerad av Skellefteå som har något andra lag saknar, och har visat det med eftertryck de senaste åren. Att finaldebutanten Växjö ska kunna störa över sju matcher tror jag inte på. Så något annat än Skellefteå att ta sitt tredje SM-guld (1,50) är inte att tänka på. Gillade både 4–0 (10,00) och 4–1 (4,50) redan i semifinalen vilket visade sig vara rätt och ser ingen anledning att ändra det.

ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET:

■ ■ 1) – Växjö har stått för en fantastisk säsong men när man nu ställs mot Skellefteå AIK som spelar sin femte raka finalserie så tror vi att uppgiften blir allt för tuff. Sett till oddsen så är det mest troliga scenariot att Skellefteå vinner serien med 4–1 i matcher till 3,85 i odds. Västerbottningarna har både bredden och spetsen som krävs för att knipa sitt tredje raka guld.

■ ■ 2) – Samtliga av säsongens fem möten mellan lagen har slutat i hemmasegrar, och så tror jag även blir fallet den här gången. Skellefteå har under hela säsongen varit väldigt hemmastarka. Senast man förlorade var i grundserien mot Färjestad den 17 februari. En hemmavinst till 1,87 gånger insatsen på söndag känns därför som ett fullt logiskt spel.

PER CARLANDER, SVENSKA SPEL:

■ ■ 1) – Skellefteå vinner guld enligt våra odds. Oddsen är 1,52 på Skellefteå och 2,53 på Växjö vilket motsvarar 62 procent respektive 38 procents chans att få lyfta Le Mat-pokalen. Samtidigt är det en väldigt jämn serie på förhand och det mest sannolika resultatet i matchserien är faktiskt 4–3 till Skellefteå med odds på 4,20. Kapacitetsmässigt håller vi bara Skellefteå som knappt starkare, men hemmaplan i en eventuell 7:e avgörande gör dom till relativt klara favoriter ändå.

■ ■ 2) – Gillar man att chansa till lite högre odds så kanske man kan snegla på klara vinster till Växjö i matchserien. Vem vet, snor Lakers första matchen uppe i Skellefteå kanske det sätter lite griller i huvudet på de regerande mästarna. Odds på 4–0 till Växjö: 24,00.

Publicerad: