Spel

Efter Argentinas fiasko: Maradona får sparken

Av: 

Minimedia

Anders Svensson

SPEL

– enligt spelbolagets odds

Argentina riskerar att missa VM efter onsdagens förlust mot Paraguay.

Nu tror spelbolaget att Diego Maradonas dagar som förbundskapten är räknade.

– Det enda som talar för att Maradona får fortsatt förtroende är hans status som fotbollsikon, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

Argentina är riktigt illa ute i det sydamerikanska VM–kvalet. 1–3-förlusten hemma mot rivalen Brasilien i lördags följdes upp med tunga 0–1 borta mot Paraguay. De tvåfaldiga världsmästarna är nu på kvalplats efter att Ecuador vann mot Bolivia. Lagen bakom är dessutom inte långt efter.

Förbundskaptenen Diego Maradona har efter de svaga resultaten och flera kritiserade beslut nu ifrågasatts av många i det fotbollstokiga landet.

Enligt oddsen får legendaren inte vara kvar som förbundskapten nästa år.

Ovän med storklubbarna

– Det enda som talar för att Maradona får fortsatt förtroende är hans status som fotbollsikon, säger Thomas Bertilsson, PR–ansvarig på Betsson, och fortsätter:

– Han han har dock tappat i popularitet efter att ha gjort sig ovän men Argentinas två största klubbar; Boca Juniors där lagets stjärna Juan Roman Riquelme vägrar spela för Maradona och dessutom var han bidragande till att flytta hemmamatcherna från River Plates hemmaplan Monumental som alltid varit Argentinas hemmaplan.

I kommande VM–kvalomgång tar Argentina emot jumbon Peru på hemmaplan innan de avslutar gruppspelet med bortamatch mot Uruguay.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel