”Tippeligalaget är i kris”

SPEL

Källberg om dagens säkra – här är alla spel

Foto: henry lundholm

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Lyn har fullständig kris såväl utanför som på plan och tränaren Bergersen har aviserat att vila flera ordnarie spelare här med fokus på helgens viktiga ligamatch mot Bodö-Glimt. Brann har klart godkänd dagsform och hemma i Bergen har man varit stabilt på slutet. En bra etta.

DAGENS DRAG

Guadelope har en mängd spelare från franska ligan i truppen men skador på Zubar med flera stör. Mötet med Nicaragua känns vidöppet och höga 4,50 på tvåan lockar till spel. New Saints var det bättre laget borta mot Fram och testas på hemmaplan till ett skapligt odds.

DAGENS AVSLAG

Randers var överlägset i hemmamötet men med 4–0 att gå på lär inte danskarna förta sig nu. Man saknar dessutom fyra spelare som ej fick inresevisum till Nordirland och Linfield är inte oävet på Windsor Park.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Ett speedryck av Åke Svanstedt satt Master Danchip i spets senast i Norge men krafterna tröt på upploppet och han blev bara trea. Nu är det lång distans igen men nu vet Åke att han är med en snabb häst. Då väntar han med speedrycket i lopp 7, V5-4 på Åby till det behövs.

DAGENS DRAG

2 Gong Southwind i lopp 8, V5-5 på Åby har bra chans att spetsa och vinna. Han har bästa läget av de mer spelade och med Svanstedt i sulkyn finns det auktoritet vilket hjälper till när tempot ska sättas. S.O.S är det som gäller på kort, spets och slut alltså.

DAGENS AVSLAG

V65-6, DD-2 på Boden är ett snabblopp med gamlingar där ingen vill vinna. Att reda ut vem som vinner det är svårt men jag faller inte för 11 Flying Herkules då han precis som dem flesta vill ha lift fram till upploppet.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Robert Bergh plockar ut amrisen 2 Production i kvalet till Norrlands Grand Prix, V65-2. Hästen föll som favorit mot tufft motstånd på Solvalla i mitten av maj och i starten innan stötte han på framlidne Brutus Sund. Kvällens motstånd, ett par hyfsade årskamrater, bör han klara utan krusiduller.

DAGENS DRAG

Hemmahästen 3 Groucho står perfekt inne i Björnkampens tredje avdelning, V65-5. Kusken Petter Lundberg vann Björnspjutet i fjol och han kan såväl häst som motstånd. Groucho spurtade vasst från dåligt utgångsläge på V75 på hemmaplan i mitten av juni. Bra chans till säsongens första seger.

DAGENS AVSLAG

Två år i följd har ingen lyckats pricka sex rätt när anrika kuskmatchen Björnkampen avgjorts i Boden. Nu är dessutom omgången kryddad med dam-SM. Många segersugna tjejer i V65-3. Mitt råd är att strecka så länge du har råd.