Spel

DAGENS BÄSTA SPEL

SPEL

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Mainz har absolut inget märkvärdigt lag i Bundes­ligan. Men eftersom målvakten Heinz Müller storspelar biter laget ifrån sig bra i tabellen. Nu väntar Schalke 04 på bortaplan – en uppgift jag inte ens tror att Müller mäktar med. Schalke är i toppslag och 1,45 i odds duger gott för mig.

DAGENS DRAG

Jag nöjer mig troligen med ett spel på Schalke i kväll. Utbudet en fredag är inte så bra... För er som vill ha ett spelvärt drag att lägga en minipeng på så vill jag lyfta fram Örebro i hockey­allsvenskan. Är nu förstärkt med två toppspelare. Går att hitta till höga 3,20 (Bet365).

DAGENS AVSLAG

Malmö är inget pålitligt bortalag i hockey­allsvenskan. Har bara vunnit sex av 13 matcher under ordinarie tid. Ska nu åka upp till Sundsvall och tvåan till 1,70 villa jag inte röra vid. Stor risk för nytt poängtapp, Mif.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Det finns några bra emot, men jag gillar verkligen 6 Staro Capricorn som har den där hårdheten som behövs för att bli en topphäst. Just den hårdheten gör att han kan vinna från utvändigt ledaren om det nu behövs i V4-4, trioloppet på Kalmar.

DAGENS DRAG

Från rygg på ledaren fick aldrig 6 Västerbo Smaragd chansen senast och hon gick i mål med mycket ­krafter kvar. Nu blir hon inte fast utan förmodligen kan Claes Sjöström trycka sig till spets och då ska det vara bra chans till revansch för henne i V65-6, DD-2.

DAGENS AVSLAG

Örebro har haft en om­tumlande vecka med avbruten match och nu två nyförvärv. De tar emot AIK hemma som borde vinna och är favorit, men i svåra stunder brukar lag knyta näven och göra det mest oväntade, så se upp!

Tobias Holm (rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Pratade i går med Sirius tränare, Olle Gabrielsson. Han är i vanliga fall en fena på att överdriva en aning, men när han berättade att förlusten mot Kungälv berodde på 12 m/s snålblåst, då tror jag faktiskt honom. Två förluster på tre dagar, det tillåtes inte. Haparanda får däng till godkända 1,48.

DAGENS DRAG

Fredag kväll och det ska bjudas upp till dans på Sävstaås. Bollnäs mötte Villa så sent som i tisdags där hälsingegänget hämtade­ upp ett 0–2-­underläge och fick med sig 2–2 hem. Oerhört starkt! Nu är spelplatsen Norrland, och då gäller helt andra spelregler. Etta!

DAGENS AVSLAG

Jag hoppas, av hela mitt hjärta, att Örebro Hockey spelar kvällens match för Niklas Lihagen, vars öde är välkänt. Allt annat än slutsålt i betongbunkern är oacceptabelt. AIK skör favorit.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel