”Avstår världsstjärnan”

SPEL

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist ger er dagens bästa spel

Dagens bästa spel 31 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Kerron Stewart har visat fin form på slutet. Hon känns stenklar över distansen 200 meter mot världsmästarinnan Allyson Felix på Stadion i kväll. Felix har lovat att det kommer att gå fort, men med tanke på hur Stewart löpt på slutet känns tvåan stenklar i head/match nummer tolv.

DAGENS DRAG

Vasalund har inte legat på latsidan när det gäller spelaromsättningen inför deadline i elitfotbollen. Det verkar vara ett mer slagkraftigt Vasalund som springer ut på planen i kväll än tidigare. Laget vann mot Väsby (2–0) i premiären och drygt tre gånger pengarna är värt en liten slant.

DAGENS AVSLAG

Stadiongalan fick sin drömduell med ässen bakom fenomenet Bolt. Tyson Gay mot Asafa Powell är dock ingen spelvärd head. En etta till 1,17 på Gay där det nyligen funnits oro kring en ljumskskada lyser det rött sken kring.

✓ JARKKO PÄIVÄNIEMI

DAGENS SÄKRA

Thorkildsen har kommit igång och blivit varm i kastararmen efter problem i portgången av säsongen. Han visar styrkebesked på Stadion i kväll och vinner headen i spjut över Vasilievskis. Bohemians gav Salzburg en fajt i två matcher i CL-kvalet. De vinner ligamatchen mot Drogheda.

DAGENS DRAG

Porto ställer alltid upp med klasspelare. Säsongens upplaga ser ut att vara extra intressant. Porto vaskar fram guldkorn från Brasilien hela tiden och glöm inte att klubben vara nära att betvinga Man United i Champions League-slutspelet. Jag prövar dubbla pengarna mot Aston Villa i Peace Cup.

DAGENS AVSLAG

Real Madrid förfogar över två spelare av nästan samma klass på varje plats. Ändå måste skadebilden oroa tränaren Pellegrini. Klubben har mer än en elva på skadelistan och Juventus besegrar man inte hur som helst i en semifinal.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

3 Commander Crowe (V65-6) vann Kymi Grand Prix i Finland utan att vara som bäst. Är tillfixad och har fått en tuff träningsperiod därefter. Lita på att Petri Puro har sin ögonsten väl i ordning nu. Vinner Gotlands­löpningen från ledningen.

DAGENS DRAG

9 Count Harry (V65-2) återkom efter ett litet uppehåll senast och gick bra i skymundan. Gör han om insatsen för tre starter senast räcker han till vinst i det här gänget. Har rygg på startsnabba hästar och Adielsson/Lähdekorpi sätter dit en ”icke-favorit”.

DAGENS AVSLAG

2 Säby Jäntan (V65-4) ser ut att bli mycket streckad – möjligen i brist på annat. Men den här startsnabba damen sätter inte gärna nosen först. Upploppen blir långa och det blir alltid någon som passerar till slut. Så blir det även i kväll.