”Real är tveksamt”

SPEL

Sportbladets Bosse Lundkvist om dagens avslag – här är alla spel

Foto: getty images

Dagens bästa spel tisdagen den 28 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

IFK Luleå var skadedrabbat när laget vann med sen straff som vapen över Ersboda i våravslutningen.

I kväll saknas endast comebackande N. Backman och J. Enersén. IFK Luleå tänker vara med och slåss om seriesegern och bör vinna lätt till mer än dubbla pengarna.

DAGENS DRAG

Har tidigare uttryckt min tveksamhet kring spel på träningsmatcher under försäsongen. Tyska Werder Bremen har dock varit rätt flitigt i elden och chansen är nog rätt hygglig till dubbla pengarna mot ett Valencia som med stor sannolikhet matchar sina fem landslagspelare försiktigt.

DAGENS AVSLAG

Bromölla avslutade innan uppehållet med skrällseger mot Karlskrona. Hemmalaget är befogad favorit men det lyser rött ljus kring oddset 1,25. Real Madrid mot Quito i en träningsmatch till 1,20 är också tveksamt.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det har varit mycket skriverier om I´m Sorry Bi i V75-4. Men min vinnare i det loppet är 10 Trade East. Visserligen har han bakspår men jag tror att det spelar mindre roll då det säkert blir körning i loppet och det gör att Trade East´s spurt biter bra.

DAGENS DRAG

I dagens stora nummer, Hugo Åbergs Memorial är det idel bra hästar och då är spårlottningen än mer avgörande. 2 Jaded var usel senast på Årjäng men nu tar han ledningen och då blir det väldigt svårt för övriga att plocka ner honom i V75-6.

DAGENS AVSLAG

2 Pandoro i V75-5 har perfekt läge och spetsar säkert. Men det är många med chans i loppet, vilket gör att det inte blir någon lugn promenad i spets och det tror jag också kommer att fälla favoriten.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

Excallibur (V75-1) satt fast med gott om krafter kvar senast och såg formstark ut. Då släppte Ludde ledningen men det gör han inte nu. Den korta distansen passar perfekt och det här är en klassisk ”spets och slut”.

DAGENS DRAG

Inte många experter tippar Torvald Palema (V75-6) på grund av läget. Men efter att fått rapporter om det sista träningsjobbet tvekar jag inte en sekund. Sitter Torvald bara någorlunda till in på upploppet blåser han ner samtliga. ”Kung Åke” har även bra chans med Master Danchip (V75-7).

DAGENS AVSLAG

Sogå Benito (V75-5) var inte som bäst senast och har pausat lite. Har nu spår långt ut och kan få svårt att komma till, trots sin startsnabbhet. Han har flera väldigt startsnabba konkurrenter innanför sig.