Dagens dubbel för Robert Bergh

SPEL

Åtta starthästar och två segrar.

Lördagens V75-omgång på Bergsåker blev en bra dag på jobbet för Robert Bergh.

– Helnöjd, men roligaste var nog femte platsen med Bertuzzi, säger Bergh.

Robert Bergh vann med Charles de Gaulle, som delägs av Peter Forsberg medan Ulf Eriksson satte dit storskrällen Mi Victor.

Det hade blivit en framskjuten placering med Best Deffence också utan galoppen i ingången till upploppet.

– Hästarna har gått väldigt bra och så klart är man nöjd. Det är alltid svårt att vinna på V75, även på hemmaplan, och dessutom två segrar i dag.

– Det har dessutom varit svårt att förbereda hästarna ordentligt eftersom vi haft en sådan besvärlig vinter, eller brist på vinter. Träningsbanorna har varit hårda och och jag har fått tagit in flera hästar på Bergsåker för att träna.

Mi Victor fick ett perfekt lopp i rygg på ledande favoriten Stensro General av Ulf Eriksson. Femåringen tackade för det genom att spurta till en säker seger till 34 gånger pengarna.

Väldigt fin

– Robert låg inte så högt innan men Mi Victor var väldigt fin i provstarten och då höjdes förhoppningen. I sista kurvan kändes hästen stark men jag visste inte hur mycket ledaren hade kvar men mitt på upploppet var det klart, säger en belåten Ulf Eriksson.

Eriksson är en av kuskarna som kör mest för Robert Bergh. För exakt ett år sedan vann han V75 med Roland hemma på Bergsåker. Även det en ”hockeyhäst” eftersom ägarna till Roland är tvillingbröderna Daniel och Henrik Sedin.

Förutom Sedinarna och Peter Forsberg äger bland andra Henrik Zetterberg och Tommy Salo häst hos stall Bergh.

Charles de Gaulle körde Robert själv till seger efter ledning från start till mål.

– Om bara hästen tog trav i början från innerspåret så trodde jag att det skulle bli svårt för dom andra att ta ledningen ifrån oss. Och det stämde ju, säger Bergh.

– ”Men ”Challe” är väldigt speciell, förra veckan i Gävle testade jag ”urryckare” på honom men när jag drog bomullen ur öronen så sprang han rakt ut och det höll på att gå illa. I dag hade jag fast bomull i öronen och nu gick det bra.

Lovande

Charles de Gaulle är fortfarande lovande – trots att han fyllt fem år. Det finns en väldig kapacitet i den stora kroppen.

– Det känns som om han har ytterligare växlar att plocka fram. Han har två bra lopp i Frankrike i januari och december och kanske vi får prova honom på Vincennes. Jag tror han skulle passa bra där.

Och så var det glädjeämnet Bertuzzi som gjorde debut i Gulddivisionen. Spurten på upploppet var vass och gav en femteplats.

– Jag är mycket nöjd med honom, han kändes kanonbra och nu får han fortsätta att starta i Guld.

TT