”Har vunnit uppåt tre miljoner åt kunderna”

SPEL

Spelbutiken: ”Bomben det vi är överlägset bäst på”

1 av 2 | Foto: Simon Wennes.

Här är spelbutiken som hjälper kunderna till storvinster på Bomben.

I lördags blev det ny fullträff när Barcelona krossade Getafe – och tolv kunder fick dela på 238 368 kronor.

– För att lyckas måste man både vara påläst och chansa lite, säger Simon Vannes hos Grändens Spel och Tobak i Linköping.

Förra helgen var det dags igen. Simon Vannes system gav storvinst på Bomben – för vilken gång i ordningen har butiksägaren ingen koll på längre.

Bombenvinsterna, stora som små, duggar nämligen ganska tätt i Linköpingsbutiken.

– Ja, Bomben är det vi är överlägset bäst på. Vi vann en halv miljon på Stryktipset för något år sedan, men Bomben går bättre. Räknar man bara in storvinsterna är det minst 2,5 miljoner genom åren, men med småvinsterna har vi vunnit uppåt tre miljoner åt kunderna, säger Simon Vannes.

Hemligheten bakom succén

Spelen på Bomben har gått så pass bra att Simon Vannes kallas för ”Bombkungen”. 2007 satte han sju system inom loppet av tolv dagar (!) – vilket totalt gav 700 110 kronor för kunderna att dela på.

Den allra största vinsten är en hockeykupong som gav drygt 445 016 kronor 2012. Häromåret prickade han in fyra Premier League-fajter där Newcastle satte 3–1 på stopptid, vilket betydde 106 850 kronor.

– Hemligheten är först och främst att ha koll, jag läser på om lagen. Sedan måste man tänka annorlunda, om alla tippar ett-två mål i en match måste man chansa. Man kan aldrig vinna riktigt stort om man inte chansar och har lite flyt.

”Förstod att det kan bli många mål”

Helgens kupong innehöll bland annat Barcelonas 6–0-kross av Getafe hemma på Camp Nou.

Ett resultat som troligtvis rensade mångas kuponger – men Vannes hade koll:

– Jag tänkte att vi måste göra ett system när Barcelona är med. När storlagen är med vill kunderna gärna vara men, men jag vet också att det kan bli väldigt målrikt. Jag tittade på Getafes form och förstod att det kan bli många mål.

Firar med solsemester

Totalt var kupongen värd 768 kronor, med tolv andelar á 64 kronor. Vinsten per person blev därmed nästan 20 000 kronor.

– Du vet, för en vanlig person är 20 000 kronor mycket pengar. Vi hade några killar i 20-åldern som var med. Jag frågade en av dem vad han vunnit som mest och han svarade 21 000. Jag svarade att det kommer vi slå den här gången, haha.

Brukar du också vara med en andel?
– Självklart, jag är alltid med på en andel!

Vad ska du göra för pengarna?

– Det blir nog en liten solsemester med frugan runt midsommar, det är sådant man kan unna sig när man vinner.

Se kupongen i bildspelet ovan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel