Titta här, han blir historisk

SPEL

Anders Eriksson tippas göra första svenska målet för nykomlingen i elitserien

Foto: Tippas göra första svenskmålet Anders Eriksson. Där har ni Växjöspelaren som gör klubbens första svenska mål genom alla tider i elitserien. Ja, i alla fall om ett spelbolags odds slår in.

17 mål framåt. Alla av utländska spelare.

Då är frågan: Vem blir förste svensk att göra mål för Växjö i elitserien?

Svaret är Anders Eriksson enligt ett spelbolag.

Växjö Lakers gör sin första säsong någonsin i elitserien. Och klubben har gjort det klart godkänt.

Och man har gjort det mycket tack vare sina lyckade importer.

Klubben har svarat för 17 mål hittills under säsongen – och alla målen har gjorts av utländska spelare.

Spelar med importerna

Då ställer sig spelbolaget Nordicbet frågan: Vem blir den förste svenske spelaren någonsin att göra ett elitseriemål för klubben?

Favoriten heter Anders Eriksson.

– Han spelar i andraformationen med Liam Reddox och Josh Soares och det känns som han ligger bäst till i och med det. Anders var ju även stekhet i kvalserien i våras och har visat prov på målfarlighet tidigare, säger Patrick Kipler, informatör på spelbolaget.

Toppar poängligan

Klubbens kanadensare Mike Igulden toppar poängligan i hela elitserien och lagets 17 mål är fördelade på sex utländska spelare.

– Men nu är det nog snart dags för en svensk kille att få stå i centrum snart. Och det kan mycket väl bli en av backarna, där vi tror att Nils Andersson ligger bäst till att göra mål. Han har varit riktigt bra de senaste matcherna, säger Patrick Kipler.

Redan i kväll har en svensk chansen att spräcka målnollan, då Växjö åker till Karlstad, för möte med de regerande mästarna Färjestad.