Hemlös, arbetslös och hjärtsjuk – vann 27 milj

”Kunde inte tro det”

Livsförändrande Arbetslösa kusinerna William och Alan vann 27 miljoner kronor på lotto.
Livsförändrande Arbetslösa kusinerna William och Alan vann 27 miljoner kronor på lotto.

Tvåbarnspappan William var arbetslös, hemlös och hade drabbats av två hjärtattacker.

Då började han spela på lotto tillsammans med sin kusin – och vann omedelbart 27 miljoner kronor.

– Jag kunde inte tro det, säger han.

De två kusinerna William Air, 46, och Alan Rennie, 50, från skotska Edinburgh var båda under isen och satt och drack tillsammans.

Alan hade precis blivit av med jobbet som glasmästare efter sju år och för William var det ännu värre. Han var hemlös efter en separation med hustrun Margaret, arbetslös och dessutom i sorg efter sin systers död. Till råga på allt led han av sviterna efter två hjärtattacker.

– Jag har bara jobbat till och från. Jag har haft två hjärtattacker och tar sex tabletter om dan, säger han till Scottish Sun.

"Skakade hand på det"

Kusinerna bestämde sig för att börja spela på lotto ihop.

– Jag var ganska nere och vi satt där halvfulla. William föreslog att vi skulle börja spela och jag sa "varför inte?". Vi skakade hand på det, säger Alan.

Kusinerna valde varsin lottorad och kom överens om att dela lika på alla vinster över 100 kronor. En deal de fick de genomföra redan första gången de spelade. Alan hade precis varit på arbetsförmedlingen när han satt sig ner för att luncha med en tidning.

– Jag öppnade tidningen och tänkte att det är mina nummer. Jag trodde inte på det så jag ringde William och bad honom kolla tidningen han också, säger Alan.

"Han bara skakade"

– Jag kunde inte tro det. Jag åkte hem till Alan och han bara skakade. Jag ringde lotteribolaget och de sa att de skulle komma nästa dag, säger William.

Lyckan har vänt totalt för kusinerna efter vinsten på 2,5 miljoner pund, 27 miljoner kronor. William har till och med återförenats med sin hustru.

– De har börjat leta hus ihop, säger Williams svärbror James Weir.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.