Violet vann 70 milj – skänkte bort allt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

”Om jag kan hjälpa någon vill jag göra det”

När Violet Large, 78, och maken Allen vann 73 miljoner på lotto visste de direkt vad de skulle göra – skänka bort pengarna.

Fyra månader efter storvinsten är i stort sett allting borta.

– Det är mycket gott som kan göras för de pengarna, säger Violet.

Pensionärsparet Allen och Violet Large från Nova Scotia i Kanada gick igenom en tung period i livet i början på detta år. Violet, 78, drabbades av cancer och har tvingats gå igenom både tung kemoterapi och operationer.

Trots sjukdomen spelade hon regelbundet på lotto för att få "ha lite roligt", men hon hade aldrig några intentioner att behålla pengarna. Så när Violet vann osannolika 11,2 miljoner kanadensiska dollar i dragningen den 14 juni i år visste hon och maken Allen omedelbart vad de skulle göra.

"Kyrkor och sjukhus"

– Vi var tvungna att fundera noga hur vi skulle dela upp pengarna, Familjen kom först, jag vill inte säga hur mycket de fick, men alla fick lika mycket så att det inte skulle bli bråk. Resten har vi gett bort till välgörenhet. Flera sjukhus och frivilligorganisationer, sen även kyrkor, brandkår och kyrkogårdar. Och vi njöt varje sekund, säger Violet till Toronto Star.

Paret har bara sparat två procent av vinsten, för sämre tider.

"Två gamla bönder"

– Man kan inte köpa sin hälsa och inte sin lycka. Men om jag kan hjälpa någon, då är det det jag vill göra. Och man kan inte sakna något som man aldrig har haft, säger Violet.

Paret har blivit rikskändisar i Kanada tack vare sin generositet och har även uppmärksammats i internationell press.

– Det har varit omtumlande, vi är inte vana vid sånt ståhej. Vi är bara två gamla bönder från Nova Scotia, säger Allen.

Publicerad: