”De vinner inte borta mot AIK”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om söndagens säkra

Foto: Bildbyrån

Här är Dagens Bästa Spel, söndag 14 mars 2010.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Genoa var lojt i senaste hemmamatchen mot ­Bologna. Man lär visa en bättre inställning nu, och då ­Cagliari har några tunga ­avbräck samt vikande form känns ettan stark. Villarreal har toppchans hemma mot Xerez.

DAGENS DRAG

Almeria har tänt till rejält efter tränarbytet och 2–2 mot Barcelona senast lär ha stärkt andalusiernas självförtroende än mer. Málaga uppvisade stora defensiva brister senast och ­saknar dessutom viktige Duda nu. Flera bolag har 2,10 på den ettan.

DAGENS AVSLAG

Kristianstad känns som en tveksam favorit. Laget saknar tongivande Dokka Haug, är i princip ­redan klart för kvalspel och möter dessutom ett Redbergslid som jagar en slutspelsplats.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Många matcher i Europa där favoritlagen jagar varandra och Manchester United är ett av dem som vinner. Barcelona jagas av Real och har inte råd med att ge bort poäng hemma mot Valencia. 1 Scarlets Aino vinner V65-1.

DAGENS DRAG

Jag har stor respekt för 5 City Hall som jag på plats såg vinna V75 på Bergsåker och tränare Walmann lät väldigt nöjd. Jag tror dock att han får svårt med 2 Red Chili Leaf som från sitt läge i V65-5, DD-1, får övertag på favoriten från start och håller det in i mål.

DAGENS AVSLAG

Allsvenskan fortsätter i dag. Nykomlingarna ska in i spelet och så här i inledningen får man se upp. Planerna är dåliga vilket missgynnar de bra lagen samt att motivationen är väldigt hög.

✓ TOMAS BROLIN (Spelexpert hos Nordicbet)

DAGENS SÄKRA

Nykomlingar brukar ofta skrälla i början av säsongen, men Mjällby har fått tuffast möjliga premiärmatch då man ställs mot AIK på ­Råsunda. Mjällby kommer att ställa till det för många lag, men inte borta mot AIK.

DAGENS DRAG

Emil Jönssons form är åter på topp efter miss­lyckandet i OS. Senast vann han enkelt före Petter Northug. Nu väntar ett gäng norrmän och ett par tuffa ryssar i Holmenkollen, men jag tror på ny seger till 2,50.

DAGENS AVSLAG

Visst har Barcelona bra chans att besegra tabelltrean Valencia hemma. Men odds runt 1,40 duger inte. Valencia är dessutom ett riktigt starkt bortalag med bara tre förluster på 13 matcher.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till här!

Publicerad: