”Säljsuccé och priser att vänta för skandalboken”

Säljer över 50 000 exemplar i år – och nomineras till Augustpriset

Skandalboken om kungen är redan årets svenska boksnackis.

Nu pekar oddsen på att "Carl XVI Gustaf : Den motvillige monarken" får försäljningssiffror som motsvarar löpsedlarna – och att boken nomineras till Augustpriset 2011.

– Enligt de stora bokkedjorna är intresset för boken enormt, säger Andreas Slätt PR-chef på spelbolaget Unibet.

Kungen
Kungen

Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyers skandalbok "Carl XVI Gustaf : Den motvillige monarken" har fått enorm uppmärksamhet i medierna, inte minst tack vare en mäng avslöjanden om Ers Majestäts påstådda kvinnoaffärer – detaljer som skapat en enorm hype kring den nyligen utkomna boken.

Enligt spelbolagens odds kommer uppmärksamheten att göra boken till en enorm försäljningssuccé. Unibet ger klara favoritoddset 2,05 på att boken kommer att sälja 50 000 exemplar redan före nyår.

"Siffrorna rusar"

– Enligt de stora bokkedjorna är intresset för boken enormt. Bokens kraftfulla mediegenomslag har föga förvånade bidragit till att försäljningssiffrorna rusar. Det talas redan om att en andra tryckning av boken är bokad och den upplagan väntas tryckas i 40 000 exemplar, såvida inget oväntat händer, säger Andreas Slätt.

"Mer än dubbla pengarna"

En betydligt större skräll är att spelarna tror att skandalboken kommer att föräras med en nominering till Augustpriset nästa år. Att spela mot en nominering ger i nuläget mer än dubbla pengarna tillbaka.

– Personligen tror jag inte på att boken kommer bli nominerad till Augustpriset 2011. Boken har fått utså en del kritik. Men oddsen påverkas även av hur spelarna spelar, säger Andreas Slätt.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.