Experterna överens: Så slutar allsvenskan

avViktor Blomberg, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Oddsen visar: Rosengård vinner – AIK åker ur

Foto: Foto: Bildbyrån
Grattis Rosengård, guldet är så gott som klart enligt experterna.

Allsvenskan i fotboll har dragit igång igen efter VM i Kanada.

Men enligt spelbolagens experter blir det inga stora förändringar i tabellen under hösten.

– Rosengård joggar hem det. I botten ser det kört ut för AIK, säger Petter Träff på Nordicbet.

Redan innan säsongen var Rosengård storfavoriter att ta hem guldet i fotbollsallsvenskan. Sju matcher in på säsongen har ingenting ändrats. Serien har inte ens kommit halvvägs, men enligt spelbolagens experter skulle man lika gärna kunna blåsa av säsongen nu.

– Rosengård vinner Damallsvenskan (1,05 i odds). Punkt. Vi hade dem som stor favorit inför serien och inget under första delen av säsongen har fått oss att ändra uppfattning. Laget har 7–0–0 med 29–4 i målskillnad och spelar i en liga för sig, säger Jonas Nilsson på Unibet.

”Är ostoppbara”

Han får medhåll av Petter Träff på Nordicbet, som också han tror att guldracet för de andra lagen är kört, trots att mer än halva säsongen återstår.

– Rosengård leder serien med fem poäng och har hittills sju vinster på lika många matcher. Man är i princip ostoppbara och borde jogga hem Damallsvenskan 2015 (1,12), säger Träff.

Närmast bakom jagar Linköping, Eskilstuna och Kopparberg/Göteborg, men poängavståndet till serieledarna på fem, sex respektive sju poäng ska enligt experterna vara för stort att ta igen.

– Det står mellan Kopparberg/Göteborg och Linköping om vilka som kniper andraplatsen, där tror vi att det kan bli ett tufft race, säger Jonas Nilsson.

Ser kört ut för AIK

I botten av tabellen är avstånden mellan lagen något mindre men på frågan om vilka som åker ur finns det ändå två tydliga ”favoriter” hos de båda spelbolagen.

– Det ser mer eller mindre kört ut för AIK (1,20) som inte alls presterat någon bra fotboll hittills i år. Man ligger sist med endast en futtig inspelad poäng. Nästjombon Malbacken (1,40) har också de svårt och ligger inte långt före med sina tre poäng. De två kommer att få det knivigt att hålla sig kvar, säger Petter Träff.

Även på Unibet tror man att det är mer eller mindre kört för AIK, och att Mallbacken går en tuff höst till mötes.

– För tillfället ser det ut som att Mallbacken (1,75) blir det lag som gör AIK (1,25) sällskap ner, men även lag som Hammarby (3,75), Piteå (2,50) och Umeå (5,00) kan dras in i bottenstriden, säger Jonas Nilsson.

Se oddsen nedan.

Publicerad: