Bergh - kvällens vinnarskalle

SPEL

Eddie Ekman om Solvallas V64

Han var inblandad i två stenhårda upploppsfajter. Friskusen Robert Bergh vann båda, och har tydligen det man numera i allehanda sammanhang kallar för vinnarskalle.

– Nja, men det underlättar att köra hästar som vill vinna, tyckte Bergh själv.

Sundsvallstränaren var förstås kvällens man, han tog hand om de två värdefullaste loppen: stoloppet och Sverigeloppet med Orchidee d’Aunou respektive Fantasy Broline.

Orchidee d’Aunou var en av omgångens stora favoriter. Bergh laddade från fjärde utvändigt, tvingades ut i fjärdespår för att komma runt ett halvtrött gäng, i närkamp hela upploppet ner med Aggas Jazzy men satte nosen först mitt på upploppet och höll den marginalen efter en sprakande fajt.

Nästan identiskt upplägg i Sverigeloppet. Bergh laddade från fjärde utvändigt med Fantasy Broline och efter en lika hård strid (nu med Sanda Spirit) över upploppet togs segern med minimal marginal.

– Otroligt, jag trodde inte det skulle gå att vinna loppet, kommenterade Bergh som i fyraårige Fantasy Broline kan ha ett trumfkort till derbyt senare i sommar.

Inga vanliga lopp som Bergh jobbade in i hårda slutstrider. 400?000 kronor klirrade in i kassan på dubbelsegern.

Creston föll

Den tyngsta favoriten i omgången var Creston. Han hade lekstuga för en månad sedan i en comeback. I går var den amatörtränade femåringen tillbaka, streckad på 89 procent av kupongerna. Han tog lätt hand om ledningen men såg inte helt hundra ut i aktionen och i början av upploppet var han slagen när den smygkörde Indian Shadow klev in i handlingen.

Kvällens topp

Eddie Ekman