”Det är dags för revansch”

SPEL

Lundkvist om dagens säkra– här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Den försiktige spelar trippeln Federer, Umeå och Rosenborg till drygt 1,85 på nätet. Umeå har förvisso bara tagit en enda futtig pinne i norrderbyna mot Sunnanå och Piteå, men nu är det dags för revansch.

DAGENS DRAG

Trots Peter Ijehs två mål mot Odd senast har det inte lossnat riktigt för Viking i norska Tippeligan. Lilleström var bra på försäsongen och har nu fått tillbaka flera tunga pjäser. Björn Helge Riise låg bakom alla tre målen mot Start senast.

DAGENS AVSLAG

Ettan är tipstecknet i matcherna Linköping–Hammarby och Egypten–Rwanda. Oddsen 1,05 respektive 1,17 rör jag dock inte. Hammarby föll endast med 0–1 mot Malmö.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Sämsta spåret ger bättre odds och efter den fina årsdebuten kan 8 Carmel bara blir bättre. Han fick vandra tungt sista 700

senast och även om han riskerar det igen tror jag att formen är bättre i dag i V65-6, DD-2.

DAGENS DRAG

Det är väldigt varierande kvalitet på hästarna i V65-1. Längst fram står 2 Glideslope som den här gången precis som förra får Jim Frick i sulkyn. Han är väldigt bra på att hålla rätt tempo och över dagens tre varv kommer det att vara avgörande i V65-1.

DAGENS AVSLAG

Omstart i allsvenskan för en del lag och man ska inte hänga upp sig för mycket på vad som hände i våras. Skador har läkts och även sårade självförtroenden. Jag avvaktar en eller två matcher

✓ KENNET ANDERSSON

DAGENS SÄKRA

Linköping–Hammarby 1. En seger som nästan var för tung för spelarbussen plockades hem från Göteborg i söndags. Det kommer att byggas på den trepoängaren.

DAGENS DRAG

Ljungskile–GIF Sundsvall 2. Ett starkt hjärnspöke berättar för hemmalaget att man inte räcker till. Giffarna har hittat samma sak, fast tvärtom, och då blir det ett mantra som är starkare än taktik?... och skillnaden är enorm.

DAGENS AVSLAG

Djurgården–Helsingborg. Spännande att fåveta hur U21-pojkarna mår och hur bra Henke är. Men tills jag vet det så tvingar jag mig själv att ha is i magen. Och avstår.