”Har toppchans i kväll”

SPEL

Källberg om dagens säkra – här är alla spel

Foto: ap
Allyson Felix.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

I kvällens Golden League-gala i Rom finns det ett par starka vinnare. Sanya Richards är troligen helt överlägsen Allyson Felix på 400 meter och även Isa Phillips har toppchans. På Loch Lomond har formstarke dansken Sören Hansen bra chans i sin match mot Olazabal.

DAGENS DRAG

Herrarnas längdhopp i Rom håller på förhand riktigt hög klass och där finns även ett intressant spel i kapable Lapierre till höga 2,45 mot Mokoena. Sören Kjeldsen spelade riktigt bra på det första varvet och han gör förmodligen en bättre score än Jimenez i dag också.

DAGENS AVSLAG

Chris Brown har bara gjort 45,03 i år och han har nog fortfarande en bit kvar till toppformen. David Gillick satte nytt pers med 44,77 nyligen och han är i ett strålande slag för tillfället. Ettan till låga 1,45 kan vara en fälla.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

De tre bästa fick de tre sämsta spåren i V65-2. 6 Annicka har tillhört kulltoppen hela tiden och även om hon kanske inte är gynnad av den långa distansen vinner hon. Hon har spetsläge och får hon ledningen blir det lugna gatan i två varv, sen speedar hon ifrån till seger.

DAGENS DRAG

I V65-3 tror jag att det är dags för den första årssegern för 5 Tiffany Brodda. Hon har gjort fem starter men ännu lyser nollan i segerkolumnen, trots att hon har riktigt bra form. Hon har haft en del otur på slutet men det långa upploppet på Axevalla passar henne bra och då vinner hon.

DAGENS AVSLAG

Trist för Jorma Kontio efter spårlottningen till Stochampionatskvalen. Han är normalt förstekusk på både Quassia Lascaux och Vanessa Du Ling som hamnade i samma försök. Vanessa fick spår 11, och då är hon borta i V65-6, DD-2

✓ PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

6 Annicka (V65-2) var väldigt bra senast bakom Maharajah. Möter nu enklare motstånd och sitter troligtvis tidigt i ledningen. Väl där kommer det bli en skrattmatch för Westholms stjärna.

DAGENS DRAG

1 Mellby Smaragd (V65-4) spurtade våldsamt fort längst ut i banan senast och hann nästan fram till seger. Hon är under kraftig utveckling och från ett perfekt spår blir hon farlig. Se upp.

DAGENS AVSLAG

11 Vanessa du Ling (V65-6) har inte startat på ett tag och dessutom lottats till ett uselt utgångsläge. Hon får svårt att besegra 2 Quassia Lascaux som jag tror leder hela vägen.