Oddsen: Så slutar SHL-semifinalerna

Foto: Skellefteå rusar fram mot semifinal och sedan guld, visar oddsen.
SPEL

Här är finalparet i hockeyns SM-final.

Skellefteå tar sig an Frölunda – och blir mästare, enligt oddsen.

– Det mesta talar för att Skellefteå tar sitt tredje raka SM-guld, säger Henirk Holm hos Unibet.

Knappt har krutröken lagt sig från kvartsfinalerna innan hockeyns SM-slutspel dundrar vidare till semifinalerna.

Tisdagens 4–2-seger hemma över Luleå innebar att Frölunda tog den sista semifinalplatsen. Nu ställs man mot ett Växjö somtrots favoritskap också fick en tuff resa mot Örebro.

Men i semifinalen tar det stopp för smålänningarna, visar oddsen.

– Frölunda gick en riktig holmgång mot Luleå och kom tillbaka från underläge 1-3 i matchserien. Sådant bygger karaktär och självförtroende i ett slutspel. Växjö fick det tufft mot Örebro men den matchserien var inte i närheten av lika intensiv som Frölundas. Göteborgarna kommer in i serien med ett högre tempo i benen och går till final, säger Henrik Holm.

Skellefteå imponerar

I den andra semifinalen tar ett utvilat Skellefteå, 4-0 i matcher mot Brynäs, emot Linköping – som något överraskande slog ut HV71 efter sex tuffa matcher.

Regerande mästarna är storfavorit och ger 1,45 gånger pengarna till final.

– Skellefteå har imponerat hela säsongen och gjorde processen kort med Brynäs i kvarten. Man har kort och gott en bättre och bredare trupp än LHC och bör ta sig vidare till final tämligen enkelt, kommenterar Erik Wännström på Nordicbet.

”Laget har den bästa truppen”

Slutar semifinalerna som oddsen pekar på och experterna tror är det dukat för ett hett möte mellan Skellefteå och Frölunda. Men göteborgarna har små chanser att störta den gulsvarta maskinen från Västerbotten.

– Laget har den bästa truppen, har varit starkast i grundserien och spelar på en annan nivå än de övriga lagen. 4-0 mot Brynäs talar sitt tydliga språk och jag tror inte att Saik kommer tappa så många matcher överhuvudtaget under slutspelet. De regerande mästarna försvarar sitt SM-guld, säger Holm.

Se listan på oddsen nedan.