Kravet för att få jobb: Se in i framtiden

SPEL

Spelbolag söker siare – via Arbetsfömedlingen: ”Vi hoppas många söker jobbet”

Foto: Lina Boström-Einarsson.
Ett spelbolag vill få oddsen så korrekta som möjligt. Nu jagar de en siare att anställa.

Att sätta odds är en vetenskap. Nu tar spelbolaget Paf det hela ett steg vidare.

Via Arbetsförmedlingen söker de – en siare.

”Du ska förutse framtiden i upp till 12 månader framåt i tiden”, står det bland annat i annonsen.

Kärnverksamheten hos ett spelbolag är att sätta odds, där exempelvis sannolikheten för att en fotbollsmatch slutar på ett visst sätt.

De som har arbetsuppgifterna kan titulera sig oddssättare.

Men för att oddsen ska bli så korrekta som möjligt väljer spelbolaget Paf att ta det hela ett steg längre.

Via Arbetsförmedlingen söker de – en siare.

”Ska förutse framtiden”

”Du ska förutse framtiden i upp till 12 månader framåt i tiden. Ibland kan också längre profetior efterfrågas. Siandet skall gärna kombineras med ett spännande och poetiskt språk. Det kan också förekomma att du förutspår enklare händelser i form av resultat i idrottsarrangemang”, står det bland annat i annonsen.

Anders Sims på spelbolaget utvecklar vidare för Sportbladet Spel:
– Vi söker en siare eftersom vi tycker att det är roligt att vidga perspektiven och pröva något nytt. Om vi hittar någon som faktiskt kan se in i framtiden så är det förstås en enorm tillgång för oss.

Om ni får tag i en siare, hur ska han eller hon användas?

– Siaren kan exempelvis vara rådgivande vid oddssättning. Det kan handla om vadslagning på samhällsföreteelser av olika slag, som utmärkelser, väder och politik. Allt som folk snackar om försöker vi sätta odds på. De här vadslagningsobjekten är oftast svårare att värdera än den traditionella sportbettingen och då kanske en siare kan varatill hjälp. All betting bygger ju på att man ska försöka förutse händelser.

”Hoppas många söker”

Hur pass mycket tror ni själva på siare och spågummor?

– Det finns ju inga vetenskapliga bevis för att en människa kan se in i framtiden, men vi kan ändå inte utesluta den möjligheten. Det är en kittlande tanke att vi kanske hittar någon som har gåvan. Vi hyser ett litet hopp om att det är möjligt, så vi hoppas att många söker jobbet.

– Den person som vi anlitar kommer att få jobba med siandet i en timme och få en månadslön för det, kanske blir det en förlängning. Det får vi diskutera med den person vi kontrakterar.

Den 14 maj går ansökningstiden ut.