”Läge för skräll?”

SPEL

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist om dagens drag

Foto: bildbyrån

Här är experternas bästa spel, 21 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Apoel Nicosia vinner nittio-nio gånger av hundra mot EB/Streymur. Oddset är dock helt ointressant och objektet Sheriff–Inter Åbo är betydligt mer spelmotiverat till närmare dubbla pengarna. Sheriff dominerade och vann bortamötet. Vinner nog hemma i Tiraspol också.

DAGENS DRAG

Det är hopp om liv för klassiska IFK Norrköping. Två raka segrar efter omstarten och den tredje kan komma mot hittills så suveräna tabellettan Mjällby. Förutom sålda stjärnan Erton Fejzullahu saknar Mjällby mittfältsduon Daniel Nilsson och Patrick Osiako. Nära tre gånger på IFK prövas.

DAGENS AVSLAG

Dynamo Zagreb lyckades inte slå hål på Jerevan i bortamötet. Jerevans kompakta försvar höll nätet fritt. Dynamo vinner förmodligen returen hemma i kväll men oddset 1,07 ger rött ljust. Stå också över mötet mellan Chelsea–Inter.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Att det är ett halvvarv längre än vid årets tre andra starter spelar mindre roll för 3 Raging Fool i V65-4, som när han har framspår är svårslagen i klassen. Raging Fool har vid flera tillfällen visat att han kan vinna oavsett position och singelstrecket är klart.

DAGENS DRAG

Tredje gången gillt eller också får jag ge upp med 4 Smokin Gun som varit tvåa båda gångerna jag spelat honom. Han fick inte tag på Reven d’Amour senast de möttes men får Smokin Gun ligga på rulle medan Bergh masserar Reven kan Svanstedt vara vinnaren i V65-6, DD-2.

DAGENS AVSLAG

2 Krångel i V65-3 är en häst som allt som oftast finns med i striden men sällan eller aldrig vinner. Nu har han ett perfekt läge men trots det tror jag inte ett dugg på honom. Han krånglar inte till det men vinner för sällan.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

3 Raging Fool (V65-4) är huvudet högre än de andra. Han var med i en stenhård öppning senast men vann ändå säkert. Nio segrar på 15 starter talar sitt tydliga språk. Nu vankas det dessutom barfota-balans och halvstängt huvudlag.

DAGENS DRAG

1 Robis Ingo (V65-1) har en missvisande resultatrad. Han är i mycket bättre form än så. Hästen har mött stenhårt motstånd och det har funnits förklaringar till galopperna. Nu har den startsnabbe hästen ett perfekt läge med innerspår och open stretch. Lättare motstånd dessutom.

DAGENS AVSLAG

6 Real de Rabut (V65-6) är en jättefin häst men han har fått snabba pengar på sig och kommit upp fort i klasserna. Möter ett par riktigt tuffa hästar och trots att distansen passar får han svårt att slå Reven d’Amour och Knockout Rose.