Dagens säkra: Salzburg

SPEL

Lundkvist om dagens säkra – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Fortsätter i gårdagens spår och spelar en ”högräntadubbel” med lag i Champions League-kvalet som ­bara ska vinna sina matcher. Österrikiska mästaren Salzburg besegrar irländska Boheminas och polska Wisla Krakow gör processen kort med estländska Levadia Tallinn.

DAGENS DRAG

Att spela mot stora spelare i stora mästerskap är sällan lyckat. Inledningsrundan i British Open kan dock vara ett undantag. Jag prövar dubblarna och trippeln på tvåorna i ”headarna” Stenson–­Furyk, Harrington–Goosen och Woods–Stricker. Överodds rakt av.

DAGENS AVSLAG

Spanjorerna Jimenez och Garcia känns inte som några heta alternativ mot fjolårstvåan Poulter respektive danske Kjeldsen. Garcia ligger femma på rankingen, men på Turnberrys bana är det fördel för engelsmannen Poulter.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Derby Clipper (V64-1) är kanske ingen total mordvinnare men det är ändå svårt att hitta en bättre spik när V64 kommer till Vaggeryd. Senaste prestationen var inte femstjärnig, utan sex. Han tvingades trava i tredjespår i 1.11-tempo första rundan på V75 men vann ändå från dödens. Wow!

DAGENS DRAG

4 Khao Manee (V64-6) är jag imponerad av. Hon har glänst i tvåa raka segrar och sett okörd ut efter starka avslutningar från kön. Kul drag! 10 Super Neon (V64-2) är också värd några rader. Han har visat kanonform på slutet och kommer ändå att bli bortglömd av spelarna. Spurten är grållens vapen.

DAGENS AVSLAG

5 Beastar (V64-4) är knapp favorit och det är säkert mycket på gamla meriter och en vass kusk i Johnny Takter. Jag tycker ändå inte att formen är som bäst och hon är bara en i mängden.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Santo André har visat bra form på slutet och hemma på Estadio Bruno Daniel är man svårslaget med endast en förlust sedan i januari. Atlético-PR har också gått bra den senaste tiden men sett till spelet så är lagets resultatrad smickrande. En stark etta till ett fint odds.

DAGENS DRAG

Bosniska Zrinjski Mostar har tappat flera viktiga spelare från i fjol och har dessutom en del skador. Slovan Bratislava är det bättre laget i grunden och oddset på tvåan duger för spel. Även 3,20 på ett formstarkt Palmeiras borta mot ett lite överskattat Flamengo är lockande.

DAGENS AVSLAG

Wisla Krakow har flera kännbara avbräck och det finns bättre storfavoriter än polackerna i kväll. Även Hafnarfjordur ser ut som en sårbar favorit. Att dominera i isländska ligan är en sak, spel i Europa en helt annan?...