”Finland är dagens säkraste vinnare”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

Foto: ap

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Dagens ”säkraste” vinnare är troligen Finland som möter Danmark i hockey-VM. Oddset på den raka ettan (1,05) är så klart ointressant, men handikappspelet –3,5 mål känns spelvärt hos Ladbrokes till 1,80. Femmålsseger eller mer för Finland ger 2,00 hos SvS och är något sämre.

DAGENS DRAG

Som vanligt är måndagsutbudet tamt. Jag hittar ytterst lite av spelvärde. Med små insatser så testas Valsta Syrianska borta mot Syrianska Kerburan till 2,65 (Unibet). Även Newcastle kan testas med ett ”lillspel” till 2,00 hos Svenska Spel. Men det kan vara läge att spara pengarna?...

DAGENS AVSLAG

Sleipner underskattas troligen av spelbolagen. Det finns en hel del allsvensk rutin i laget – samtidigt som det finns talang. Norrköpingslaget kan vara en obehaglig överraskning för Öster i?kväll. Avstå det här objektet.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Vid sidan av Järvsöfaks är 4 Carambole P. (V65-5) en vettig spik och ett bra spel på Romme. Westholm har bra snurr på hästarna och hästen var strålande senast då han vann i Eskilstuna. Från rygg på ledaren forsade han förbi över upploppet och vann överlägset med full fart över mål.

DAGENS DRAG

7 Odin Tabac (V65-3) är en fin häst som visade knallform i monté senast och ska passas tidigt. 3 Super Passion (V65-4) kan överraska. Han höll farten strålande i ledningen näst senast och avslutade piggt sista 200 senast. I V65-6 borde 2 Evelina Xing visa sig starkast. Hon möter enklare djur nu.

DAGENS AVSLAG

10 Xantippa Hornline (V65-6) blir troligen favorit. Hon vann senast efter en snygg långspurt men det var i billig omgivning och vi ska inte bländas av ettan av raden. Henne jobbar vi bort.

✓ MATTE FORSLUND

DAGENS SÄKRA

Det finns flera precis stenklara matcher i hockey-VM. Sverige, Tjeckien och Finland är helt klara och även om oddsen inte är mycket att hurra över så är det ju bankränta?...

DAGENS DRAG

Newcastle är riktigt illa ute i Premier League och en seger i kväll mot Portsmouth är nog ett måste om man inte ska åka ur ligan i år. Newcastle är ett bättre lag i grunden och kommer att kriga för sin existens. De tar den här chansen och jag spelar till dubbla degen på Svenska Spel.

DAGENS AVSLAG

Syrianska Kerburan mot Valsta Syrianska kan gå hur som helst. Känslorna kommer att svalla här och jag står över spel på den här matchen. Det kommer att finnas bättre objekt senare i veckan.