”Klasskillnad mellan lagen”

Elfsborg storfavoriter mot tabelljumbon i kväll

Det är botten mot toppen i kväll på Idrottsparken.

Och segeroddset är rekordlågt på Elfsborg.

– 1,70 är ett extremt lågt odds för att vara på ett bortalag i allsvenskan, säger Expekts Richard Woodbridge.

Det är en rejäl ödesmatch som väntar publiken i Norrköping i kväll.

Ska IFK Norrköping sågas av fullständigt i jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt? och ska Elfsbiorg mäkta med att ta upp kampen om SM-guldet, utan skadade Anders Svensson?

Klasskillnad

Spelbolaget Expekt tror på det förstnämnda. Gästerna är nämligen skyhöga favoriter.

– 1,70 är ett extremt lågt odds för att vara på ett bortalag i allsvenskan, men normalt sett ska det råda klasskillnad mellan lagen just nu. Jag har svårt att se hur Norrköping ska orka med att ta poäng av form- och försvarsstarka Elfsborg, säger Expekts Richard Woodbridge.

Dags för tronskifte

Guldjagande Elfsborg saknar en viktig trio i kväll. Anders Svensson, Helgi Danielsson och Teddy Lucic, men det spelar inget roll i spelbolagets oddssättning.

– Efter Kalmars förlust mot Malmö har Elfsborg chansen att krympa smålänningarnas serieledning till endast en poäng. Dessutom spelar Kalmar mot AIK i nästa omgång medan boråsarna har ett något beskedligare motstånd i form av Gais. Vi kan alltså snart få se ett tronskifte i toppen av allsvenskan, avslutar Woodbridge.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.