Ryan s Patrik krigar bra

SPEL

Ryan’s Patriks trav ser inte så elegant ut, men snabbt går det ändå.

– Fick han travet att flyta på bättre skulle han vara i kulltoppen, säger kusken Bo Eklöf.

Mantorpstränade hästen Ryans’s Patrik har siktet inställt på derbykval framöver. Och att döma av hans insats i går i V65 är han en av dem som kan kriga till sig en finalplats.

I ett rumphugget lopp med bara sex hästar bakom bilen gled storfavoriten Prince Of North till ledningen och såg ut att ha allt under kontroll. Men efter en blixtrande attack på sista bortre långsidan fick Ryan’s Patrik tag på favoriten i sista sväng.

En annan häst som imponerade var Triton Sund. Lutfi Kolgjini laddade framåt direkt med Triton som fick överta ledningen utan strid efter 600 meter. Hårt tempo efter det och det blev en överlägsen seger på topptiden 1.14,9/2 640 i det stora treåringskoppet Sommarfavoriten. Bara en tiondel från det svenska rekordet.

Ligne Droit har nyligen kommit i Timo Nurmos träning. Och hästen är efter två starter obesegrad i nya regin. I går fick Ligne Droite springa i tredjespår hela sista varvet men hade inget emot det och gick fram till seger med stor marginal.

– Han är mycket stark och det går nästan att köra hur som helst med honom, säger Jorma Kontio.

Treårsloppet för ston med 100 000 kronor i förstapris blev inte fullsatt. Dessutom blev det sargat efter två strykningar. Men favoriten Gilla Du Ling fick ändå inte något gratis, han tvingades öppna hårt för att behålla ledningen och blev sedan också rejält utmanad sista halvvarvet men gick undan till segern på ett rejält sätt.

Eddie Ekman