– Dif agerar ojämnt – men ettan testas ändå

SPEL

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: BILDBYRÅN

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 3 februari 2011.

✓ STEVEN-LEE HOLMDAHL:

✓ DAGENS SÄKRA:

AIK hämmas av skador och sjukdomar. Viktige målvakten Viktor Fasth väntas inte kunna spela, så Björn Bjurling (svajig senast) lär fortsätta mellan stolparna. Man har dessutom en nytt avbräck i Kent McDonell. Skellefteå är klart bättre i grunden och måste ha vettig chans. 1,55 får duga.

✓ DAGENS DRAG:

Djurgården fortsätter att agera ojämnt, men att döma av insatsen senast är formkurvan på väg åt rätt håll. Man förlorade visserligen på nytt, men rent spel- och energimässigt såg de klart bättre ut än tidigare. FBK spelar sin tredje match på fyra dagar och lär vara slitet. 2,30 testas.

✓ DAGENS AVSLAG:

Fotbollsturneringen Atlantic Cup är ett bra sätt för de olika lagen att slipa formen inför kommande säsong, men som spelobjekt betraktat, är det inte mycket att hänga i granen. Jag väljer att stå över båda dagens matcher.

✓ CHALLE BERGLUND:

✓ DAGENS SÄKRA:

3 Important Face i V65-3 har jag sett öppna både snabbt och lite sämre så han känns lite svårbedömd i det avseendet. Om han öppnar så bra som jag sett honom göra ska han ha bra chans att få ta hand om ledningen, om inte direkt så efter ett tag i alla fall. Och då vinner han.

✓ DAGENS DRAG:

Det är möjligt att 3 Notice inte är riktigt i den form som behövs för att vinna. Det var dock riktigt bra hästar som gjorde upp om segern senast och med det loppet i kroppen är nog Notice bättre i dag. Kort distans i kombination med läget gör Notice segeraktuell i V4-4, Trioloppet.

✓ DAGENS AVSLAG:

40 meter fram till 1 Il Eowyn och 20 meter till 7 Tele Best och 10 Rote Jon, det är en tuff uppgift för 15 Bodbäcksmunter. 9 Daler är struken men det är ändå väldigt många att runda i V65-4 och jag tror inte att han grejar det.

✓ MICHAEL CARLSSON:

✓ DAGENS SÄKRA:

Bästa spiken på Åbys V5 är 4 Casher (V5-1) som har stångats i tuffa V75-lopp och varit nära att vinna. Gjorde visserligen en slät figur senast men då hamnade han illa till och blev tempotorsk. Litet fält och Björn Goop nu är lika med seger.

✓ DAGENS DRAG:

1 Promised Child (V5-4, Åby) gjorde comeback senast efter ett långt uppehåll. Hon blev tvåa i Norge och går säkert framåt rejält med det loppet i kroppen. Har ett intressant smygläge på open stretch-banan och i ett lopp med osäkra favoriter kan hon blixtra till.

✓ DAGENS AVSLAG:

1 M.T.Fameandglory (V5-2) ser ut att bli hårt betrodd, till och med favorit. Men hästen har inte övertygat på slutet och har fått en paus efter senaste starten. Är svårbedömd och rapporteras dessutom ska gå med skor nu.