Spel

”Svenska Spel är snett ute nästan jämt”

SPEL

Sportbladets tipsexpert chattade med läsarna

Spurt säger: hello, några bra tips inför helgens dåliga lången utbud ?

  Jörgen Jonsson säger: : Idag bör du pröva Grimsås, Djurgården. Imorgon Valsta och letar du högre odds kan Falu BS och Robertsfors odds testas.

Leo säger: föredrar du svenska spels traditionella stryktipset eller spelar du hellre på internet ?

  Jörgen Jonsson säger: : Jag föredrar nätbolagens utbud, odds och villkor på i princip allt men just Stryktipset är en annan spelform som jag fortsätter att hålla fast vid.

TI säger: Hur länge tror Du att Svenska spel kan hävda sitt "monopol"

  Jörgen Jonsson säger: : Därom tvista de lärde. Vem vet? Jag hoppas och tror att detta monopol faller som dessutom försvaras på i mitt tycke helt felaktiga grunder.

Kloker säger: Känns det inte saggigt nu när det är sommartorka på både stryktipset och lången? De stora ligorna och allsvenskan saknas verkligen. Ska man ta ett break eller ska man spela ändå? Hur gör du själv?

  Jörgen Jonsson säger: : Ta ett break när du själv har semester, då du inte har tid att sätta dig in i sakinfon inför matcherna. Jag har lyckats bra i den svenska division 2 fotbollen den senaste tiden där man ofta kan ligga steget före odds-sättare överlag.

v65ansikte säger: Vad händer med pengarna som du drar in till aftonbladet? Hur mycket spelar du och hur mycket är bara tips?

  Jörgen Jonsson säger: : Det mesta är självklart "bara tips" av de system du läser i tidningen. Dessutom bygger ju systemen på varandra. Om du har råd att lämna in 864 rader så ska man självklart låta blir alla de mindre systemen som täcks upp av det större. Jag lämnar in ett system varje vecka på stryktipset av de system du ser i tidningen. Insats varieras beroende på om jag tror på hög utdelning eller inte.

Micke F säger: Tycker att Svenska Spel har löjligt dåliga odds ibland,varför???

  Jörgen Jonsson säger: : Ibland? De är snett ute i stort sett jämt men de har det inte lätt med statens vinstkrav och höga skatt (20 procent) på sportspelen. Konkurrenterna har 90-93 procents återbetalning jämfört med Sv Spels 80 procent. Därför är det synd att de dessutom envisas med trippelkrav och begränsat utbud av matcher. Det blir inte mycket kvar att skryta om då...

Bomben säger: Vem tycker du är Sveriges bästa Stryktips-tippare? Du får inte välja dig själv, förstås.

  Jörgen Jonsson säger: : Det finns ingen som är bäst men det finns oändligt många skickliga tippare och jag kan bara lyfta fram alla som vågar sticka ut, som går emot strömmen med garderingar och fattar att det är det orimliga som ger pengar. Tippa enbart favoriter kan alla göra men det har ingen poäng och ger bara usla vinster om det går in. Jag känner kanske 50 av Sveriges hundratusentals stryktippare...

Svanen säger: tycker du att åldersgränsen på 18år på vissa spel som "Lången", "V75" osv. bör sänkas ?

  Jörgen Jonsson säger: : Nej, det tycker jag inte. Man måste först lära sig ha grym respekt för pengar i största allmänhet innan man ska ta beslut om att riskera dom på spel. Ägna i så fall åren strax före 18 år åt att provspela, läsa om spelets matematik och grundprinciper, lära dig mer om spelstrategier etc - då kan du lyckas bra när du väl börjar. Annars blir det en dyr lärpenning.

musiclover säger: vilket föredrar du att spela en rak trippel eller 3 av 4?

  Jörgen Jonsson säger: : Utgår från att du inte har tillgång till ett spelkonto på nätet för du ska egentligen strunta i tripplarna helt och spela singelspel och kanske någon enstaka dubbel. Måste jag välja här så säger jag definitivt 3 av 4, dvs ett trippelsystem.

MB8 säger: Finns det något tips som du tycker är så dåligt att du aldrig skulle spela på det, dvs. svårt och ger dålig utdelning?

  Jörgen Jonsson säger: : Du menar någon spelform? Jag gillar inte alls rena turspel, typ lotto etc där jag inte kan påverka mina möjligheter det minsta lilla. Då ger det nog mer i längden att spara sina pengar med samma veckosumma på ett konto.

Högomsmannen säger: Hur många timmar i veckan behöver du lägga ned för att hålla dig a jour med alla spelobjekt?

  Jörgen Jonsson säger: : Högomsmannen? Sundsvallsbo månne? Jag lägger ner 60-80 timmar i veckan för att hinna med sju dagar i veckan i Aftonbladet, aftonbladet.se - det handlar ju om hundratals lag och tusentals spelare och varje måndag är man tillbaka på ruta ett.

Lerish säger: Har Aftonbladet och Expressen tävlingar mot varandra i spel ?

  Jörgen Jonsson säger: : Nej, inga direkta tävlingar. Båda ingår ju i 10 tidningars tips men det är ju rena enkelradstävlingar. Den som vill jämföra de båda på ett vettigt sätt kan ju roa sig med att räkna ut vad exempelvis 432 raders systemen drar in på ett halvår.

Jonas säger: Hur många gånger har du fått 13 rätt?

  Jörgen Jonsson säger: : privat ca 30 ggr men ca 2o ggr av dessa har det blivit utdelningar under 12 tkr. Tre ggr har jag haft sexsiffrigt vinstbelopp. I tidningen har det blivit ungefär lika många ggr. Tack för er medverkan och kom ihåg att aldrig någonsin spela för mer än ni har råd att förlora. Sätt undan en fast summa varje månad som spel får kosta och tumma aldrig på den summan.

sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel