Spel

Var är alla nya pokermiljonärer?

SPEL

Nybrik anar oråd gällande pokertrenden.

Ska man spela på hästar eller poker?

Svaret är givet för den som läser tidningarna.

Alla som lirar poker vinner och de flesta är proffs och miljonärer.

Ursäkta mig, men jag går inte på den blåsningen.

För fem, sex år sedan blev vi snuskigt rika på IT-aktier. Det var bara att köpa Framfab eller Icon och luta sig tillbaka medan ens förmögenhet växte. Alla var vinnare och börsklippare och många sa upp sig från jobbet och blev daytraders, satt framför datorn och köpte och sålde en gång i minuten. Hur det slutade minns vi. Det gick åt helvete. Bubblan sprack.

Är jag snett ute när jag har samma känsla inför poker på nätet? Alla spelar ju numera och det låter också som att alla vinner. Varje vecka får vi läsa om nya pokermiljonärer. De är 22 år och har slutat på Handelshögskolan eftersom det lönar sig bättre att enbart spela. De är kaxiga och påstår att de drar in några miljoner om året men att de inte har någon lust att spela nu när det är sommar. Livet leker, the sky is the limit. All in, det går inte att förlora.

Klasser farligare än optioner

Det låter så fruktansvärt bra. Köp en pokerbok, en dator och knalla sen in och snyt dig i chefens slips. Världen ligger öppen och torskarna står i kö, redo att bli renrakade.

Eeeh, börjar inte ni också ana oråd? Vilka är det som förlorar då? För någon måste ju göra det, alla kan inte vinna 100 lax i månaden på nätet.

Min gissning är att det är några få, förbannat smarta proffs som tar hand om det mesta men att det kanske börjar sina lite bland torskarna, eller att risken finns, och att proffsen givetvis vill ha in nya tomtar att tömma fickorna på.

Så de går ut i media, och skönmålar och kommer med goda råd. Alla kan bli en vinnare, gör bara så här. Tjena, vakna, så lätt är det inte. Passa er noga – poker på nätet är klasser farligare än IT-atktier och optioner.

Hästarna är svåra nog

Så jag håller mig till hästarna, något jag begriper. Efter 27 års regelbundet spelande på trav har jag lärt mig att det är otroligt svårt att vinna, att oddsen är emot mig, att de flesta förlorar och att hårt arbete, tur och envishet är den enda som gäller. När man har kommit till den insikten som spelare, att det är ruskigt svårt att vinna och att det troligaste är att man förlorar – då har man kommit långt.

Just därför undrar jag hur det ligger till med alla glassiga pokermiljonärer?

Micke Nybrink

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel