Titta, Sir Alex – så lite talar för United

SPEL

ENKÄT: Spelbolagen om avgörandet i England

Foto: vinner inte Oddsen talar sitt tydliga språk. Sir Alex Ferguson och hans Manchester United vinner inte fjärde raka ligatiteln i Premier League i kväll.

I dag klockan 17.00 avgörs sista omgången i Premier League.

Men redan nu kan Sportbladet Spel avslöja att Chelsea vinner ligan, i alla fall talar allting för det enligt oddsen.

✓ Här är frågorna:

1) Vilket lag vinner Premier League?

2) Hur ser ni på avslutningen. Blir det den största spelhelgen hittills? Vad har varit störst så här långt 2010?

Jörgen Sparredal, marknadschef, bet365:

1) Allt talar för Chelsea då de kan avgöra på egen hand och vi erbjuder favoritoddset 1.10 på att Chelsea vinner Premier League. Manchester United kan spelas till oddset 7.50.

2) Det kommer bli en stor spelhelg men inte den största då det spelas många betydelselösa matcher som spelarkollektivet brukar ignorera. Premier League är en av våra mest populära ligor. Ur svensk synvinkel ser vi dock ett större intresse för La Liga och Champions League, vilket troligtvis beror på Zlatan-effekten.

Vilka blir mästare, oddsen:

Chelsea 1.10

Manchester United 7.50

Andreas Slätt, marknadschef, Unibet:

1) Chelsea har alla förutsättningar i världen att ro hem detta nu. Efter vinsten mot Liverpool ser i alla fall inte vi några fler hinder på vägen mer än att alla matcher ska spelas. Det går inte att ställa ut skorna och tro att det är klart, men hemma mot Wigan känns väldigt överkomligt. Chelsea har gjort det riktigt bra i ligan i år och är värda segern.

2) Premier League 2010 har visat härligt många godbitar för oss fotbollsälskare. Vi nämner tre med tydlig omtanke. Wayne Rooney har tagit klivit fram för Man Utd och blivit den franchise-spelare han köptes för; en fantastisk säsong. Carlo Ancelotti är väl värd att nämnas i detta sammanhang. En remarkabel förändring i truppen vad gäller mentaliteten och alla vet att det blåst rätt hårt runt exv. Terry i olika sammanhang, men Ancelotti har fått ihop laget och även bidragit till att Drogba levererat. Carlo vet hur det är att vinna något stort i och med två triumfer med Milan i Champions League. Vi måste dock nämna Liverpool och Rafa Benitez och inte är det med blida ögon ett Pool-fans kan se tillbaka på denna säsong. Something is wrong at Rue Morgue som Edgar Allan Poe skulle ha sagt. Liverpool får genomlysa hela truppen inför nästa år och få till en förändring. Viktigt att laget får ordning på management och ägarefråga under sommaren och gör bokslut runt 2009. Liverpool är och skall vara ett topplag i Premier League at the end of the day. Så enkelt är det.

Premier League är våra kunders favoritliga och lockar alltid till sig mycket spel. Stort medialt intresse världen över och som sagt; Premier League och La Liga är de bästa ligorna för dagen.

Vilka blir mästare, oddsen:

Chelsea 1.08

Manchester United 7.50

Urban Aheinen, oddssättare, Nordicbet:

1) Chelsea.

2) Guldjagande Chelsea och Manchester United har båda en enkel avslutning och vi är väldigt övertygade om att båda lagen vinner sina matcher. Oddsen är låga, 1.10 respektive 1.13 och med stor sannorlighet finns båda ettorna med på många kuponger i helgen. Självklart kommer avslutningen bli intressant och spelvänlig.

Vilka blir mästare, oddsen:

Chelsea 1.09

Manchester United 6.50

Putte Ramberg, oddssättare, Svenska Spel:

1) Chelsea kommer att sluta som segrare denna säsong, som avgjordes redan den 3 april då Chelsea vann borta mot Manchester U med 2–1.

2) Båda lagen hemma mot ganska ”lätt” motstånd, vilket våra odds indikerar. Fast det har ju hänt att lag fått stora darren vid just sådana här tillfällen. Kanske sker det i dag. Motståndarlagen till de två stora har inget att spela för, mer än att försöka ställa till det och tysta hemmapubliken. Ingen dålig motivationsfaktor skulle jag tycka.

Största spelhelgen tror jag inte det blir, men bra. Ishockeyslutspelet i kombination med den allsvenska starten är väl det som varit bäst hittills, men kommer att vara som en droppe i havet mot det stundande fotbolls VM.