”Oddset på Bosnien känns för högt i kväll”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om lördagens drag

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 29 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

IFK Härnösand känns som en mycket sund vinnare i dag till 1,80 hos Unibet hemma mot nollpoängaren Teg. Teg är inte bra i grunden och dras nu med två avstängda startspelare i Fredrik Westlin och Carl Pettersson-Lif. Härnösands förluster har kommit mot seriens tre topplag. Lättare nu!

DAGENS DRAG

Qviding är på väg mot storformen. Har nu tre raka segrar. Frölunda visar å sin sida en helt annan formkurva – var utspelat senast hemma mot Sylvia. Svenska Spel bjuder 2,45 på tvåan i derbyt. Taget! 4,50 för tvåan på Bosnien mot Sverige i?kväll känns för högt...

DAGENS AVSLAG

FK Linköping är en av svensk fotbolls största floppar den här säsongen. Trots klent spel trycks laget alltid ned till favorit... Nu ger FKL bara 1,80 borta mot VMA. Jag vill se FKL lite bättre innan jag spelar till så låga odds.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Conrads Garland (V75-3) har toppchans. Han imponerade stort vid segern senast, laddas mot ledningen och ska egentligen bara slå stallkamraten Youpie. Tror inte Yuopie pressar på. 1 Delvin Gold (V75-4) tror jag mycket på. Han är snabb ut, har innerspår. Ruskigt bra vid segern senast.

DAGENS DRAG

9 Azalee (V75-2) ska ni ­inte glömma bort i svåra V75-2. Han har ett perfekt läge och tål grovjobb. Fem procent är han streckad på. 7 Chimall T.T. (V75-6) borde vara favorit, han laddas mot ledningen och blir svårplockad. 10 Local Conch (V75-7) är den sunda vinnaren av långloppet Harpers.

DAGENS AVSLAG

4 Lexington Ås (V75-4) är Åke Svanstedt val i loppet men han säger själv att Ågårds Lars har bättre chans. 6 Youkon Boko (V75-2) kan vinna men har blivit alldeles för stor favorit. Han har svikit förr.

✓ GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Det är ett lågt odds på Spanien mot Saudiarabien men samtidigt känns spanjorerna som ett mycket säkert spel. Spanien känns oerhört stabilt och vinner den här matchen utan problem. Oddset 1,12 innebär en betydligt högre avkastning än en vanlig bankränta åtminstone och jag tar det.

DAGENS DRAG

Jag tror på Nordkorea och spelar tvåan mot Kongo (2,05). Nordkorea ser helt okej ut och är ett svårslaget lag. De är defensivt starka och ser fram emot VM om några veckor, men i helgen besegrar de Kongo på neutral plan.

DAGENS AVSLAG

1,35 gånger pengarna på Serbien är för lågt för mig

i den här matchen. Det här är två lag som laddar inför VM som möts och Nya Zeeland är luriga och kan säkert ställa till det för Serbien - jag avstår spel på den här fajten.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!