”AIK dumpar Alex Miller”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-02

Tvingas lämna klubben – enligt oddsen

Alex Miller har gjort sitt i AIK - i alla fall enligt oddsen.

Spelbolaget Paf tror att det är osannolikt att skotten finns kvar som tränare i klubben när allsvenskan 2011 drar igång.

– Det verkar som om nästan ingen vill ha Miller kvar, säger Pafs Patrik Wilhelms.

Alex Miller

Alex Miller har visserligen klarat nytt allsvenskt kontrakt med AIK efter en stark avslutning, men där handlar mycket om att Mohamed Bangura kommit in och frälst laget efter sommaren.

Millers kontrakt sträcker sig över 2011. Men enligt oddsen ser det ut som att skotten gjort sitt i klubben. Paf ger starka favoritoddset 1,40 på att Miller inte är kvar i AIK den 1 mars 2011 och hela 2,75 gånger pengarna på att han tränar laget samma datum.

"Brukar lösa sig"

– Det verkar som om nästan ingen vill ha Miller kvar. Kruxet är om AIK har råd att sparka honom då han har kontrakt över 2011 men sånt brukar kunna lösa sig på ett eller annat sätt om missnöjet är tillräckligt starkt, dessutom har ju skotska fotbollsförbundet flirtat lite med Miller, så där kan en möjlig lösning finnas, säger Pafs Patrik Wilhelms.

"Rimlig chans"

Man kan också spela på huruvida Magnus Haglund får stanna kvar i Elfsborg. Där är oddsen dock de omvända och det mesta pekar alltså på att Haglund, som har kontrakt över 2013, är kvar på sin post när allsvenskan 2011 drar igång.

– Det finns helt klart en rimlig chans att tålamodet med Haglund nu börjar sina och att han offras. Även Haglund verkar ha gått i stå och skulle någon utländsk klubb komma med ett erbjudande är det nog lockande med en nystart för honom, säger Patrik Wilhelms.