– Mjällby utnyttjar AIK:s tuffa schema

Sportbladets spelexpert Challe Berglund om lördagens drag

Foto: CONNY SILLÉN

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 31 juli 2010.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

SV Reid var revansch­suget efter en tung förlust i premiären och vann välförtjänt med klara 4–1 borta mot Mattersburg. Lask Linz har inlett svagt och nio insläppta på två matcher säger allt om lagets problem. Nu tvingas man även avvara rutinerade Chinchilla. En stark etta.

DAGENS DRAG

Klagshamn vann förvisso enkelt mot ett formsvagt Assyriska BK senast men ett derby mot Höllviken är en betydligt tuffare uppgift och förlusten av den ­tongivande duon Armandt och ­Karim blir nog kännbar här.

NordicBet har goda 3,05 på tvåan och det är klart intressant.

DAGENS AVSLAG

Enköping var uddlöst även i omstarten senast och lagets dras dessutom med en hel del skador. ­Strömsberg gjorde en bra match och var värt poäng mot Sandviken. Jag håller inte ESK som klar favorit i detta möte.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag har stort förtoende för Hallsta Lotus i V75-5 som just nu känns som det bästa kallblodet, all over. Förutsättningarna är lite tuffa med tillägg på kort distans och snävt spår i starten, men det ger oss bara bättre odds. Jag lirar, förstås.

DAGENS DRAG

Även om AIK är i dåligt läge i Allsvenskan tror jag att deras fokus ligger på Champions League-kvalet på onsdag mot Rosenborg. Bortamatch mot Mjällby är ingen lätt uppgift och jag räknar med att Mjällby utnyttjar AIK:s tuffa schema och vinner till 2,25.

DAGENS AVSLAG

Arsenal–Milan låter som en kanonmatch, men det är försäsong för de lagen och det ska testas spelare fram och tillbaka. Spelmässigt är det en väldigt vansklig match att lägga pengar på och jag råder till pass.

✓ Björn Svensson

DAGENS SÄKRA

Innan säsongen var Skiljebo en av förhands­favoriterna i Div 2 Norra Svealand. Våren har varit en besvikelse resultatmässigt men spelet har ofta sett intressant ut. Kanske släpper knutarna efter hela 5–0 senast borta mot Köping. 1,60 (Bwin) är bra betalt mot jumbon Sundsvall.

DAGENS DRAG

São Paulo är skakat efter en bedrövlig inledning på seriespelet. Avancemang i Copa Libertadores är det enda som har hållit kvar Gomes vid tränarposten och nästa veckas semifinalretur mot Internacional överskuggar allt just nu. DNB till 2,75 (Bet 365) på svåra Ceará känns riktigt kul..

DAGENS AVSLAG

Inför säsongen har klubben sålt de tongivande ivorianerna Yapi och Doumbia. Laget har heller inte övertygat i serieupptakten och poängen mot Luzern var direkt turlig. Young Boys kan vara en favorit i fara mot Bellinzona.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!