Gav miljonbesked – då blev han utskälld

SPEL

55-årige Luleå-mannens oväntade reaktion: ”Orkar inte prata med nåt stolpskott…”

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringde upp mannen med ett glatt besked – du har vunnit en miljon kronor på lotto.

Tacken? En rejäl avhyvling.

– Tala om vad du vill, jag är stressad och orkar inte prata med något stolpskott om ingenting, sa den förbannade mannen.

Foto: Svenska Spel
Pierre Jonsson

Vinnarambassadören Pierre Jonsson är den på Svenska Spel som har som uppgift att ringa upp storvinnare och gratulera dem till vinsterna. Under årens lopp har han varit med om de flesta reaktioner, från ohämmad glädje till ren chock.

”Vad spelar det för roll”

Förra veckans samtal till en 55-årig man i Luleå, som vunnit en miljon kronor på lotto, var därför minst sagt en frisk fläkt. Mannen, som jobbar som skogsarbetare och vill vara anonym, misstog nämligen miljonbeskedet för ett säljsamtal och gav Pierre Jonsson en rejäl avhyvling.

– Ja hallå! Svenska Spel, vad spelar det för roll!? Håll inte på prata runt allt nu utan tala om vad du vill, jag är stressad och orkar inte prata med något stolpskott om ingenting, sa mannen enligt Svenska Spels hemsida.

Det dröjde lyckligtvis inte lång tid innan samtalet fick en annan ton.

”Hitta på nåt kul med kompisen”

– Är det sant, har jag vunnit en miljon på lotto?! Ja det var ju roligt. Du vet, jag tänkte att det var en en ny idiot som ringde för att sälja något. Jag har mycket jobb och det är ett jäkla ringande i mobilen på dagar och kvällar, sa mannen och fortsatte:

– Men det här var ju trevligt! Nu ska jag hitta på något kul med kompisen som blivit av med jobbet och sedan får vi se vad det blir. Och nu ligger jag ju i alla fall plus på lottospelandet, ha ha.

Mannens vinnande kupong var ett färdigt spel med lotto och Joker som han köpte för 100 kronor på Ringgatans Jourlivs i Luleå.