Kvällens bästa guide

avDaniel Söderbäck, Minimedia

SPEL

Spelbolagen analyserar kvällens Champions League

Foto: ap
Fenerbahce slog ut Sevilla i åttondelsfinalen. Kan de skrälla igen?

Sportbladet Spel har tagit hjälp av de verkliga experterna inför kvällens två kvartsfinaler i Champions League – spelbolagens profiler.

Här är deras analyser och odds inför rysarna.

■ ARSENAL–LIVERPOOL

Expekt:

– Slaget om England kan börja och vi har Arsenal i en liten favoritroll. Det här är en av de matcher under året där vi som spelbolag kalkylerar med extra många insatser på ett kryss då vi kan räkna med en tät och målsnål match. Det känns som att ytterst lite skiljer dessa lag åt i en cupmatch över två matcher men till slut tror vi att Arsenal går vidare. Håller Arsenal nollan i första matchen har man goda chanser att avgöra detta på Anfield.

( Kommentar: Dan Vikman)

Unibet:

– Utan tvekan den mest ovissa kvarten. Vid en första anblick kan det verka som om Arsenal ska vara större favoriter än vad de är. Det är dock bara att inse att Liverpool alltid höjer sig flera klasser i Champions League och dessutom är det en viss fördel att få chansen att avgöra på hemmaplan. Arsenal har en stark head-to-head-statistik mot ett Liverpool som är vassare i Europa än i Premier League. Det kommer bli två jämna matcher där vi dock har valt att ha Arsenal som knappa favoriter, tack vare deras starka säsong. Deras andra halvlek mot Bolton borta var en av de svettigaste upphämtningarna i fotbollshistorien. Det kan mycket väl gå ända till straffsparksavgörande och då blir Liverpool med deras enorma Champions League-rutin mycket svårtstoppade.

( Kommentar: Erik Bäcklund)

■ FENERBAHCE–CHELSEA

Expekt:

– Fenerbahce har skrällkapacitet hemma i Turkiet men kommer inte att räcka till över två matcher mot metodiska Chelsea. Vårt gå vidare-odds i procent ger Chelsea 79 procents chans, och sålunda talar bara 21 procent för Fenerbahce.

( Kommentar: Dan Vikman)

Unibet:

– Chelsea har genom åren haft mycket otur i lottningen, men den här gången är turen äntligen på deras sida. Olympiakos i åttondelen följt av Fenerbache i kvarten måste ses som rena drömlottningen. Förvisso ska inte turkarna underskattas efter de fina prestationerna mot Sevilla, men Chelsea är oerhört stabila på att ta sig vidare mot sämre lag. Cudicini såg lite darrig ut i helgen, och Chelsea hoppas att både han och Frank Lampard skall hinna skaka av sig sina skador och ta plats i startuppställningen. Även om Chelsea skulle lämna Turkiet med en uddamålsförlsut bör de avgöra detta på Stamford Bridge.

( Kommentar: Erik Bäcklund)