– Torbjörn Nilsson har fått fart på ”KG”

SPEL

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det finns en hel del intressanta objekt i?dag. Utsiktens BK gör det mycket bra i tvåan och borde fått med sig alla tre poängen borta mot Oddevold senast. Nu väntar jumbon Lärje/Angered hemma. Ettan känns stark till 1,25. Djurgården bara vinner över Bälinge. Odds: 1,35.

DAGENS DRAG

Torbjörn Nilsson har fått fart på Kopparberg/Göteborg. ”KG” har sex vinster på de senaste sju matcherna och förstärks nu av landslagsduon Lotta Schelin/Johanna Almgren. Stort plus! Ger fina 1,80 borta mot Hammarby hos bet365. Spanien spelas till 1,67 (Unibet).

DAGENS AVSLAG

Även den här helgen tycker jag att Lund har blivit en för stor favorit. Jag ger rött sken åt låga 1,55 hemma mot Karlskrona, som är en tänkbar uppflyttningskandidat. Dessutom så har Lund en vikande formtrend. Avstå ettan!

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

11 Scargel i V75-2 anlitar jag som singelstreck den här jackpottomgången. Petter Lundbergs tuffa fyraåring har varit riktigt bra i år, även om han ännu inte fått vinna lopp. Han har nämligen mött topphästar i varenda start. Nu är motståndet av beskedligare karaktär och han bör vinna enkelt.

DAGENS DRAG

6 Groucho (V75-1) ska ni inte missa. Han gjorde debut i ny regi senast och var klart bra som trea. Nu har han ett lopp i kroppen och dessutom körs han av superkusken Örjan Kihlström. Groucho är startsnabb och trivs perfekt över kort distans. Som 13-procentare på V75 är han ett litet fynd.

DAGENS AVSLAG

2 Bonus Käll (V75-1) är överstreckad med tanke på att han ska ut på sin första långresa. 5 Dandie Palema (V75-6) har tidigare visat att han inte gillar att resa och han är därför en favorit i fara.

✓ MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Samtidigt som Norrbottens Stora Pris avgörs trivsamma Kymi Grand Prix i finska Kouvola. Hos Unibet går det att spela head to head. Svenskfinska 6 Simb Chaplin vinner mot franska 10 Nina de Gesvres till oddset 1,40. Den förstnämnde borde varit med i Elitloppet.

DAGENS DRAG

Nu är det äntligen dags för 4 Going Kronos att få det rätta flytet och besegra den övriga världseliten. Det här läget och motståndet ska han bara klara. Insatserna i Elitloppets försök och final var imponerande. Kolla om Unibet eller ATG erbjuder det bästa vinnaroddset.

DAGENS AVSLAG

8 Camilla Highness vann det här loppet i fjol, men formen har inte varit lika bra i år och läget är inte det bästa. 7 L’Amiral Mauzun får åter Jean Michel Bazire i sulkyn, men jag tycker att hästen är beroende av tur för att vinna.