Spelbolag: Ryssland är favoriter i matchen

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelbolagen synar Ryssland–Sverige

Sverige är innan avspark klart för kvartsfinal.

Ett kryss räcker för en kvartsfinalbiljett mot Holland.

För Ryssland gäller bara en sak – seger.

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvällens match mellan Ryssland–Sverige.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Ryssland har så här långt i turneringen visat upp en frejdig offensiv. Det är full spruta framåt i en ljuvligt rak och mycket snabb attackfotboll. Dock tenderar ryssen att bli yr i mössan när han kliver in i boxen. Där blir plötsligt det enkla komplicerat och omständigt. Får Gus Hiddink ordning på den biten är Ryssland giftiga för vilket laget som helst. Sverige tryckte till Grekland distinkt och utan pardon. Bra fart och klockrena positioner på varenda gubbe. Vi ber en bön för att Zlatan är med och tar oss till kvarten. Så stor är skillnaden.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Vi ger Sverige 65 procents chans att gå vidare till kvartsfinal även om matchhoddsen över 90 minuter är s gott som helt jämna. Intresset för matchen är mycket stort och våra svenska kunder tror mycket på Sverige medan vi ser ett allt större intresse för oddset på Guus Hiddinks Ryssland från våra internationella kunder.

Dan Vikman, Expekt:

– Hade någon sagt till mig innan EM att en poäng mot Ryssland i sista gruppspelsmatchen skulle räcka för att gå till kvartsfinal så skulle jag ha gjort en frivolt direkt. Detta fixar Sverige! Vi har ett bättre lag än Ryssland och genom att de måste jaga en seger kommer svenskarna att få ljuvliga ytor att anfalla på.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Oj vilken rysare detta kommer bli. Sverige behöver bara ett kryss för att gå vidare till kvarstfinal. Detta lär knappast bli enkelt. Även om Ryssland långa stunder sett mycket darrigt ut bakåt, så har de imponerat framåt. Till råga på allt får Ryssland tillbaka sin största stjärna Andrei Arshavin, så lita på att Sveriges backlinje kommer att få en jobbig kväll. Även om svenskarna gjorde en härlig kämparinsats mot Spanien såg många spelare ut att gå på knäna i slutet. Dessutom kvarstår ju frågetecknen om Zlatan kan spela sin trejde match från start på kort tid. Mot Spanien rasade det svenska anfallsspelet totalt ihop utan storstjärnan.

Klas Winberg, Betfair:

– I skrivande stund är Ryssland, förolämpande nog, oddsmässiga favoriter i ödesmatchen, även om det är mycket knappt. Ett helt knä på Zlatan kan nog ändra detta förhållande. Samtidigt ligger det dubbelt så mycket köpvolym på Sverige som på Ryssland, så stirra er inte blinda på oddsen för att få in bild av vad köparna tror här. 2.82 på Sverige känns generöst.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Inför R ysslandsmatchen räcker det med ett oavgjort för att Sverige ska ta sig upp på de riktiga höjderna. Första halvlek mot Spanien var Sverige grymma och spelade världsfotboll men ansvaret vilar tungt på Zlatan. Detta profiterar Ryssland på vilka är knappa favoriter som vinnare hos oddssättarna. Med en eventuellt justerad Zlatan finns det en risk för att Lagerbäcks killar inte kan leverera.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Vid vinst och kryss är vi vidare till slutspel och vid förlust är sagan slut. Sverige har två solida insatser bakom sig i turneringen och därmed råg i ryggen. Ryssland fick en tuff start och har fortfarande lite tufft i försvaret trots vinst senast. Framåt bjuder de på en fartfylld anfallsfotboll med stor variation. Har vi med Zlatan från start talar mycket för en seger. Utan Zlatan krigar vi oss till ett kryss och får möta värsta tänkbara motståndare i form av Holland i kvarten. Det är dock en helt annan historia. Först ska vi kvalificera oss dit.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Båda lagen kniper andraplatsen i gruppen vid en seger, men för Sverige räcker det med oavgjort. Tänker blågult att oavgjort räcker så är det en farlig inställning. Risken är att de blir överkörda av ett Ryssland som visat på stor kreativitet och uppfinningsrikedom i sitt anfallsspel. Svårtippad match tycker våra spelare, men historiskt sett så talar allt för Sverige, då Ryssland aldrig tagit sig vidare från gruppspelet.

Publicerad: