”Knappast spelbart”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens säkra

Johan Hedberg, Atlanta.
Foto: Bildbyrån
Johan Hedberg, Atlanta.

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 12 januari 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Jag blev mycket besviken på Villarreal i lördags. 1–1 hemma mot ett för­svagat Almeria är inte okej.

Blev dyrt. Men jag vet att Villarreal kan så mycket bättre och nu är cupen sista chansen att nå Europaspel. Därmed är det fullt fokus på cupen. Celta Vigo slås tillbaka hemma till 1,45.

DAGENS DRAG

Brynäs har en lång skadelista och får nu även klara sig utan notoriske poängplockaren Stephen Dixon som är avstängd. Tungt avbräck. Frölunda har däremot få problem och är mycket stabilt hemma. Rak seger spelas till runt 1,70. Tvåmålsseger till 2,10 på Bet365.

DAGENS AVSLAG

Nattens NHL-hockey ser mycket lurig ut och jag finner ytterst lite av spelvärde. En av flera svaga favoriter är Atlanta hemma mot Ottawa. 1,80 för ettan är knappast spelbart. Bättre att avstå.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Michael Lönborg har tagit över Hans Adielssons verksamhet och i lopp 4 på Jägersro, V5-1, slänger han sig upp bakom V75-bekante 3 Trade East som förstås vinner. I lopp 9 vinner banans champion, Lutfi Kolgjini, med 8 Robin K.

I Hockeyallsvenskan är 1,70 på Leksand mot Löven spelbart.

DAGENS DRAG

En struken invändigt underlättar en del för 8 Premier League i V65-1. Han är väldigt startsnabb men kan inte ta sig förbi Latitud om han laddas. Dessutom är Hobgoblin Face väldigt snabb men ledningen är inget måste för Goops häst som är bättre i dag med lopp i kroppen än senast då han vann.

DAGENS AVSLAG

Det skiljer bara tre poäng i tabellen mellan Zürich och Zug och det är två topplag som tillhör guldkandidaterna. Det kommer med garanti att bli en jämn match och favoritoddset för hemmmaseger på ZSC Lions lockar inte ett dugg.

✓ GLENN STRÖMBERG (EXPEKT.SE)

DAGENS SÄKRA

Jag gillar att se snooker på tv och Ronnie O’Sullivan (1,42) är min absoluta ­favorit. Den stora giganten och världsettan vann Shanghai Masters och vill fortsätta på den inslagna vägen. Världsnian Neil Robertson ska besegras.

DAGENS DRAG

Afrikanska mästerskapen bjuder på en tungviktsduell i första omgången mellan Egypten och Nigeria. Två jämbördiga lag som är nöjda med en poäng. Då har de avgörandet i egna händer och kan gå vidare från gruppen. Krysset ger 3,05.

DAGENS AVSLAG

Världsfemman Dementieva (1,17) har 10–3 i inbördes matcher mot Hantuchova, som är runt 25:a i världen. Normalt vinner Dementieva men jag skulle vilja ha minst 1,30 för att spela.

Publicerad: