”Spekulationer om att han hade dött”

SPEL

Spelbutiken där den vinnande Lottoraden lämnades in om att vinnaren är hittad

1 av 3 | Foto: Foto: Privat
Pedram Torabi och kiosken i Luleå

I lördags vann en Luleåbo 127 miljoner kronor på Lotto – och nu är vinnaren hittad.

Hos Hertsökiosken, där spelet lämnades in, är man glada över nyheten.

– Vi vill sända lyckönskningar till vinnaren att det här ska förändra livet till det bättre för honom, säger Fariborz Torabi hos Hertsökiosken.

Det var i lördags som en Lottospelare prickade in sju rätt på Lotto 1 plus de två sista numren på Joker, vilket medförde att Drömvinsten på 127 miljoner kronor delades ut.

Efter att jättevinsten blev ett faktum har vinnaren sökts med ljus och lykta – utan att hittas.

Men sent under måndagskvällen nådde spelbolaget Svenska Spel vinnaren.

– Wow, vilken grej, vad ska hustrun säga, berättade Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson att vinnaren hade sagt.

Den vinnande Lottoraden lämnades in hos Hertsökiosken i Luleå och där jublar man över att vinnaren är hittad.

”Hade dött”

– Det var faktiskt min elvaårige son som ringde till mig i morse och berättade att vinnaren var hittad, han hade läst på Aftonbladet att vinnaren var hittad, säger Fariborz Torabi hos Hertsökiosken och fortsätter:

– Det är jätteskönt att han är hittad, det har varit väldigt mycket spekulationer om vem det kan vara, om vinnaren dött, fått en hjärtinfarkt, eller om han rent av bara var på semester. Vi har många kunder i butiken som spelar två och fem-veckors på Lotto, just för att de ska resa bort.

Vinnaren hade just varit bortrest och hade inte koll på att han vunnit Drömvinsten, det var därför ingen hade lyckats få tag på vinnaren.

– Vi vill skicka lyckönskningar till vinnaren, väldigt mycket. Vi önskar att det här ska förändra livet till det bättre för honom och för de han tycker om, och vi är jätteglada att vi sålt en sådan här stor vinst i vår butik, säger Fariborz Torabi.