Oddsen: Chelsea tar CL-plats – trots krisen

avMichal Wolski, Minimedia

Spelbolag: ”Favorit att norpa fjärdeplatsen”

Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån.
Deppa inte Chelsea, oddsen visar att ni gör en hyfsad säsong ändå.

Mitt i Chelseas formsvacka kommer glädjande nyheter – i alla fall om man väljer att tro på oddssättarna.

Laget hamnar topp-fyra i Premier League och tar en plats i Champions League.

– De ska kunna knipa fjärdeplatsen, säger Henrik Holm hos spelbolaget Unibet.

Chelsea åkte på en ny svidande förlust i helgen när West Ham vann Londonderbyt på hemmaplan med 2–1 och laget parkerar på 15:e plats i tabellen.

Dessutom börjar ryktena kring José Mourinhos framtid i klubben att komma igång på allvar.

Men enligt oddsen gör Chelsea ändå en hyfsad säsong i slutändan – och klarar en topp-fyra-position som innebär Champions League-spel.

– I nuläget har Chelsea nio poäng upp till en fjärdeplats i Premier League och spel i Champions League nästa säsong. Oddsen pekar på att de kommer klara det. Men då är det nog dags att Mourinhos mannar vaknar snart. Förlust hemma mot Liverpool på lördag så är krisen total, säger Henrik Holm.

”Räddningen för Mourinho...”

Han får medhåll av Mattias Wennerkvist hos Betsson:
– Räddningen för Mourinho skulle vara att man åtminstone grejar en topp fyra-placering och får spela Champions League kommande säsong. Här är hoppet inte helt kört än. Man kommer göra upp om fjärde platsen tillsammans med Liverpool och Tottenham. Chelsea gäller som favorit att norpa fjärdeplatsen till odds 2,00 trots att man ligger sex poäng efter ”Spurs” i nuläget, säger han.

Missar titeln

Däremot kan Chelsea glömma chans på Premier League-titeln.

Till den absoluta toppen är det helt enkelt för långt, enligt oddsen.

– Att Mourinhos mannar kommer blanda sig i titelstriden den här säsongen känns inte troligt, vi har Chelsea att vinna ligan till hela 41,00, säger Holm.

Wännström:

– I och med förlusten mot West Ham i helgen så har nu guldtåget åkt och Chelsea står kvar på perrongen. Man är helt bortspelade från guldracet och får nu sikta in sig på en topp fyra-placering istället.

Se oddsen nedan.