Mardrömsoddset: ’Känns avlägset...’

avDaniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Tippade topplaget Västerås kan glömma SHL – enligt oddsen

Foto: BILDBYRÅN
Andreas Appelgren har fått en tuff start i Västerås med två raka förluster.

Den före detta Leksandstränaren Andreas Appelgren har fått en tuff start som ny tränare i Västerås.

Två raka förluster på lika många matcher – nu tror ett spelbolag att klubben kan glömma allt vad SHL heter nästa säsong.

– Spel i SHL känns väldigt avlägset för Västerås i nuläget, säger Henrik Holm på Unibet.

I fjol var Västerås snubblande nära att ta sig till SHL. Laget vann grundserien i Hockeyallsvenskan men föll i SHL-kvalet – två gånger om. Först mot Karlskrona och sedan mot Rögle.

Inför den här säsongen var klubben återigen en av storfavoriterna att ligga i toppen och göra upp om chansen att nå SHL.

Det har inte riktigt gått som förväntat. 12 januari sparkade klubben både tränaren Martin Filander och sportchefen Niklas Johansson. In kom den före detta Leksandsduon Andreas Appelgren och Johan Rosén.

De båda har fått en tuff start med två raka förluster – mot Leksand och Timrå – båda på hemmais.

Ger tio gånger pengarna

Nu pekar oddsen på att Västerås kan glömma allt vad SHL heter. Oddset på att den tippade toppklubben spelar i högsta serien nästa säsong är

hela tio gånger pengarna, medan låga 1,03 ges om de spelar kvar i Hockeyallsvenskan.

– Det återstår att se om Västerås tränarbyte blir den välbehövliga injektion som laget behöver. Potentialen finns i truppen, Västerås ska inte behöva ligga där de ligger. De kommer inte nå topp-2, det tåget har redan gått. Klubben får inrikta sig på att säkra en plats från 3 till 8 i tabellen och ta sig vidare via den långa kvalprocessen. Spel i SHL känns väldigt avlägset för Västerås i nuläget, men omöjligt är det inte, Rögle var uträknade förra säsongen men lyckades ta sig hela vägen, säger Henrik Holm på spelbolaget.

”Gapet större”

Sett till oddsen blir det heller inget avancemang för varken Tingsryd eller AIK. Om oddsen blir verklighet kommer de båda sluta topp-2 och möta varandra i den Hockeyallsvenska finalen, om en direktplats i kvalet till SHL, mot lag 14 i SHL (Karlskrona just nu).

– I och med att SHL utökades till 14 lag så finns det fler lag som urvattnar Hockeyallsvenskan på talang. Gapet har blivit aningen större än tidigare. Det lag som klubbarna i Hockeyallsvenskan får rikta in sig på att slå ut är Karlskrona, som har varit bedrövligt hela säsongen. 14 poäng på 34 matcher är uselt. Där finns det en öppning för en nykomling. Jag går emot oddssättarna och tror att Karlskrona kommer åka ur SHL och att AIK kniper den platsen till tre gånger pengarna, säger Henrik Holm.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM