Spelbutik tvingas stänga i Stockholm

Av: Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi kommer överklaga”

Foto: dragan mitrovic

Spelbolaget Betssons uppmärksammade spelbutik på Götgatan i Stockholm går i graven i morgon.

Om inte tvingas spelbolaget att böta 2,5 miljoner kronor som en följd av en dom i Kammarrätten.

– Vi kommer överklaga, säger spelbolagets vd Pontus Lindwall.

Foto: minimedia
Betssons vd Pontus Lindwall.

30 maj 2008 slog det utländska spelbolaget Betsson upp portarna till sin uppmärksammade spelbutik i Stockholm.

Ett och ett halvt år senare tvingas de att stänga den, efter en dom i Kammarrätten 7 december. Om de inte stänger butiken tvingas spelbolaget böta 2,5 miljoner kronor, även om de överklagar domen till Regeringsrätten.

”Bryter mot EG-rätten”

– Kammarrättens dom förvånar oss mycket, säger Betssons vd Pontus Lindwall i ett pressmeddelande.

Ända sedan öppnandet av butiken har Lotteriinspektionen hävdat att verksamheten bryter mot Lotterilagen, något spelbolaget hävdar är helt fel.

– Vi anser att den svenska staten bryter emot EG-rätten när man förbjuder privata spelbolag att verka i Sverige samtidigt som statens spelbolag aggressivt marknadsför sin verksamhet. Vi kommer därför att överklaga domen, säger Pontus Lindwall vidare i pressmeddelandet.

Vann pris på gala

EG-domstolen har tidigare uttalat att en medlemsstat som aktivt genom marknadsföring lockar och uppmuntrar deltagande i de statliga spelen inte kan stänga ute privata spelbolag med hänvisning till folkhälsoskäl. I november utsågs Betsson till ”Socially Responsible Operator of the Year”, på spelbranschens internationella Oscarsgala – EGR Awards.

– Något är på tok fel när vi som världens mest ansvarstagande spelbolag inte får bedriva en spelbutik i ordnade former, samtidigt som Svenska Spel obehindrat får fortsätta att inkassera stora pengar från sina 6 600 Jack Vegasmaskiner, 6 700 spelombud och 4 internationella kasino, säger Pontus Lindwall.

I morgon, tisdag klockan 11:00 stänger Betsson sin spelbutik i Stockholm.

Publicerad: