”Hansson och Svensson slutar”

avAnders Svensson, Minimedia

– enligt spelbolagets odds

Foto: bildbyrån

Henrik Larsson, Daniel Andersson och Mikael Nilsson har redan meddelat att de slutar i landslaget.

Nästa spelare på tur enligt oddsen: Anders Svensson och Petter Hansson.

Lars Lagerbäck fick ett värdigt avslut som förbundskapten när Sverige i den avslutande VM–kvalmatchen vann med 4–1 mot Albanien. Nu ska en förbundskapten utses och en ny era står för dörren.

Redan är det klart att spelare som Henrik Larsson, Daniel Andersson och Mikael Nilsson väljer att avsluta sina landslagskarriärer. Enligt spelbolaget Unibet kan fler gå i deras spår.

Svensson tveksam

– Anders Svensson har uttryckt sig tveksam till fortsatt spel och det skulle inte förvåna oss om han kastar in handuken nu. Han är ändå 33 år gammal och vid nästa mästerskap är han 35, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

Övriga spelare på oddslistan om vem som kan komma att lämna är Petter Hansson, Olof Mellberg och Daniel Majstorovic. Oddsen talar för att Majstorovic och Mellberg fortsätter. Hanssons framtid är dock betydligt mer osäker.

Bättre än någonsin

– Mellberg är bättre än någonsin och skulle han få för sig att sluta skulle han utsättas för en massiv övertalningskampanj av den nye förbundskaptenen. Majstorovic har blommat ut sent och nyligen etablerat sig i landslaget. Han vill mer.

– Däremot känner kanske Hansson att yngre förmågor knackar på dörren samtidigt som Majstorovic och Mellberg prenumerera på mittbacksplatserna, menar Slätt.