Fem fina mästarspel

SPEL

Champions League närmar sig avgörandet – här är guldkornen

Foto: ANDREAS BARDELL & BILDBYRÅN
FRÅN KVAL TILL CUP Kim Källström och Marcus Allbäck var två av Sverige EM-kvalhjältar förra veckan. Nu väntar Champions League-spel för de båda. Lyon möter Dynamo Kiev borta och Köpenhamn ställs mot Manchester United borta.

Efter litet uppehåll är det åter dags för Champions League-spel.

På något sätt känns det som om det är nu det börjar på allvar.

Veckans omgång är den tredje i det första gruppspelet och för många av lagen kan det vara sista chansen att haka på i kampen om de två platser som leder till vidare spel i Champions League.

Räkna rent generellt med tätare och tuffare kamper än tidigare i turneringen.

På spelfronten ser det som alltid i Champions League kul ut och spelbolagen överöser oss med olika objekt.

Sportbladet har hittat fem mycket bra spel.

✓1. Dynamo Kiev-Lyon

Tips: 2. Odds: 1,75.

Spelbolag: Betsson.

Sportbladets kommentar: Lyon kan i princip säkra avancemang genom bortaseger mot Kiev. Lyon dras visserligen med en del skadeproblem, bland annat målvakten Coupet, men har så mycket kunnande i laget att det inte ska vara något hinder för vinst. Om Steaua Bukarest kunde vinna med 4-1 i Kiev bör Lyon vara mäktigt minst något liknande.

✓2. Celtic-Benfica

Tips: Under 2,5 mål. Odds: 1,60.

Spelbolag: Expekt.

Sportbladets kommentar: Två lag i fin form kämpar om andraplatsen i gruppen. Båda lagen dock med en del skador. Benfica är ruskigt på att gneta och borta mot Celtic är det defensiven först som gäller. Det här luktar målsnålt lång väg. Vi spelar under 2,5 mål och lägger några kronor på krysset som ett sidospel.

✓3. Man United-FC Köpenhamn

Tips: 1 (0-1). Odds: 1,55.

Spelbolag: Expekt.

Sportbladets kommentar: Manchester United är kanske det europeiska storlag som imponerat mest av alla i portgången av denna säsong. Köpenhamn är både ett och två nummer för litet i denna konkurrens. Spela på att Man U vinner med minst två mål.

✓4. CSKA Moskva-Arsenal

Tips: X. Odds: 3,20.

Spelbolag: Ladbrokes.

Sportbladets kommentar: Grupp-ettan Arsenal åker till Moskva för svår bortamatch mot grupptvåan CSKA. De två lagen har öppnat upp en liten lucka till bakomvarande och i nuläget känns det som om båda, framförallt kanske Arsenal med bland annat Ljungberg borta, köper ett oavgjort resultat med ett leende på läpparna.

✓5. Porto-Hamburger SV

Tips: 1. Odds: 1,90.

Spelbolag: NordicBet.

Sportbladets kommentar: Båda lagen behöver vinna för att haka på undflyende Arsenal och CSKA Moskva, men bara ett kan göra det. Med tanke på HSV:s dunkla form samt skadan på viktige mittfältaren Jarolím tror vi att det blir Porto som drar längsta strået till glatt odds.

Per Nicklasson ([email protected])