”Enkel uppgift för Rapa Nui”

SPEL

Challe med dagens säkra – här hittar du alla spel

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

En av landets bästa handbollspelare lirar i allsvenskan. Det handlar om Hallbys spelande tränare Johan Petersson. Landslagsstjärnan tar sitt Hallby mot fjärde raka segern när ett formlöst Skånela kommer till Jönköping. Hallby ger runt 1,25 gånger i odds och är en bra bank i litet utbud.

DAGENS DRAG

Jag har letat och letat, men hittar inget klockrent drag. Mitt val föll till slut på Storvreta trots att säkre backen Mattias Mikulski saknas. Uppsalalaget har stora offensiva kvalitéer och heta trion Johansson/Öhman/Kohonen sänker nog Falun i kväll. Svenska Spel bjuder på 1,70 i odds.

DAGENS AVSLAG

Landslagsturneringen i hockey, Channel One i Moskva/Prag är inte högt prioriterad av hockeystjärnorna. Tjeckien–Sverige känns helt öppen och vi tycker inte det finns något spelvärde i en match som få bryr sig om.

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

På det sättet som 4 Florence Broline rundade fältet till seger på senast kan jag inte tänka mig att hon skulle torska i dag. Hon är startsnabb och sänds till ledningen och vinner V65-6, DD-2.

På Örebro har Erik Berglöf hittat en enkel uppgift för 11 Rapa Nui i lopp 3, V5-1.

DAGENS DRAG

Om Göran Forslin bakom 1 Udon Håleryd svarar ledningen mot 3 Antzinthepantz kan det bli 4 Junction som vinner. Antzinthepantz var kanonfin senast och ser svårslagen ut men med Open Stretch finns chansen på upploppet både invändigt och utvändigt för Takter i V65-1.

DAGENS AVSLAG

7 Key to Dream trodde jag en del på senast men han var overkligt dålig den gången. Det är möjligt att han är lite sliten, oavsett vad anledningen är tror jag inte ett skit på honom i dag.

Lars ÅGREN

DAGENS SÄKRA

3 Finish Flyer (V65-5) är en fin treåring som utvecklats mycket på slutet. Näst senast avslutade han mycket bra bakom talangen Midnight Hall. Nu senast tog han hand om ledningen direkt och gick undan med tillsynes mycket sparat över upploppet. Det luktar spets och slut här.

DAGENS DRAG

1 Udon Håleryd (V65-1) är rysligt startsnabb och missar knappast ledningen här. Senast blev han hängandes i tredjespår och fick backas sist. Avslutning var riktigt bra. 7 Linita Super Kalle (V65-4) är en riktigt bra treåring som har bra läge och kusk. Han ser ut att rensa bra.

DAGENS AVSLAG

11 Giddson (V65-4) ser ut att bli favorit med tanke på att han vunnit tre av fyra lopp så här långt. Han var rent svag senast och har ett dåligt läge här. Han är inte helt borta i ett öppet lopp men blir helt klart överstreckad.