”Alms City känns spelvärt på förhand”

SPEL

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Lindome–Norrby i division I södra och Tenhult–Ljungby i division II östra Götaland är matcher där de gästande lagen slåss i respektive tabells nedre regioner och sällan lyckats på bortaplan. Dubbeln på hemmalagen Lindome och Tenhult ger 3,06 på nätet. Hämtat ur en fattig lista är dubbeln värd en minimal slant.

DAGENS DRAG

Det är läge för Eskilstuna City att fixa segerrycket i division II södra Svealand. Laget möter Örebrogänget Karlslund på bortaplan. Karlslund har endast vunnit en av de fem senaste matcherna och tränare Andreas Alms City släpper inte till mycket bakåt. 2,35 på tvåan känns spelvärt på förhand.

DAGENS AVSLAG

Frankrike till 1,20 i damernas OS-handboll är inget att kliva in på. Fransyskorna föll nämligen mot de afrikanska mästarinnorna på hemmaplan i VM i fjol. 1,20 är inget odds som motiverar spel. Stå över den matchen.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Från bakspår gjorde 1 Knödden Aubiose väldigt bra ifrån sig under amatör-SM som kördes på Halmstad med försök och final för två veckor sedan. Nu har han ett läge som han kan utnyttja till att få styra loppet och det ser ut som en klassisk sos, spets och slut i V65-5, DD-1.

DAGENS DRAG

När 5 Lamal Jubb inte galopperar är han väldigt bra och Bergh har många gånger pratat bra om honom. Han är som sagt inte helt stabil men går han felfritt är jag övertygad om att Bergh kommer att vara offensiv och då ska det vara bra chans för 5 Lamal Jubb i V65-4.

DAGENS AVSLAG

11 Love i V65-6, DD-2 var hårt betrodd i V75 senast men lyckades inte infria favoritskapet. En galopp förstörde, men han stod också på samma start som Myllarfaks som han i dag står 20 meter efter redan från start. Det går inte.

✓ LASSE LINDBERG

DAGENS SÄKRA

Det är 11 Love (V65-6). Han ska bara runda det här gänget. Hästen gjorde ett kanonlopp senast och möter betydligt enklare hästar nu. Ett annat bra spikförslag är 10 Silkefaks (V65-3), men Love är som sagt spiken nummer ett.

DAGENS DRAG

Det kan 2 Bordeaux Price (V65-1) vara. Har kapacitet för att vara med och jag tror att formen är på väg. Fungerar han ska han vara med i striden i ett sådant här lopp även om det är bra emot. Distansen klarar han.

DAGENS AVSLAG

6 Next Lavec (V65-4) gjorde visserligen ett kanonlopp senast men nu möter han mycket tuffare hästar som har betydligt mycket mer pengar på sig. Svårt spår långt ut på vingen också. Jag rekommenderar att gardera.